Po sedmi letech končí Sňozík i Bálek

Do příští prvoligové sezony v Ďolíčku nezasáhnou již Radek Sňozík ani Vladimír Bálek.

Po sedmi letech končí Sňozík i Bálek

V roce 2006 přišel před začínající sezonou z Příbrami do Ďolíčku brankář Radek Sňozík. Tehdy se ještě s porostem na hlavě stal brankářskou jedničkou a hned v úvodní sezoně odchytal 28 zápasů (ve dvou chyběl kvůli trestům za dvě červené karty). Jeho první zápas si ze současného kádru pamatuje pouze David Bartek a Jan Růžička (ten do utkání ale nezasáhl). V Bohemce působí od roku 2006 bez přestávky.

O půl roku později k Botiči přišel i útočník Vladimír Bálek. V končící sezoně 2006/2007 nastoupil ve všech patnácti zápasech v základní sestavě, ve svém druhém utkání za Bohemku dokázal vstřelit branku, nakonec jich v půlsezoně dal sedm. V tehdy premiérovém zápase s Hlučínem s ním nastoupil v základní sestavě samozřejmě i Radek Sňozík, Jan Růžička a tehdy také i Dalibor Slezák, současný asistent trenéra. "Balčus" od přestupu ke Klokanům hrával ještě dvakrát za Vlašim a jednou za Viktorku Žižkov.

Po šesti a půl, respektive po sedmi letech oba hráči končí v Bohemce a do prvoligové sezony 2013/14 v Ďolíčku v zelenobílém dresu již nezasáhnou. "Pokud přijde nějaká zajímavá nabídka, budu rád pokračovat," komentuje Vladimír Bálek současnou situaci.

"Končit rozhodně nechci. Mám stále chuť chytat," dává jasně vědět Radek Sňozík, že ho i nadále uvidíme v brankářském dresu. "Uvidíme, jestli to bude první liga, druhá liga či jinde," dodává na závěr.

Je to nepříjemný moment, když v klubu končí hráči, kteří jsou takhle oblíbení. Samozřejmě fanouškům i hráčům budeme chtít dát možnost se důstojně rozloučit,“ řekl sportovní ředitel klubu Tomáš Požár. "V průběhu jarní části oba hráči nedostávali tolik příležitostí. Myslíme si, že jejich role by neměla a ani nemůže být na lavičce náhradníků. Chtěli bychom na těchto pozicích vytvořit nové konkurenční prostředí," dodává k současné situaci Tomáš Požár.

Bohemians Praha 1905 samozřejmě děkují za dlouholeté služby oběma hráčům a přejí mnoho sportovních i životních úspěchů Radkovi i Vladimírovi. Oba hráče navíc spojuje nedávné narození potomků. Samozřejmě i Matějovi (Sňozík) a Lukášovi (Bálek) přejeme kvalitní první krůčky!