Bohemians začali přípravu v Uhříněvsi

A-mužstvo bylo doplněno o několik testovaných hráčů i ze zahraničí.

Bohemians začali přípravu v Uhříněvsi

Dnes ve čtvrtek 20. června Bohemka začala přípravu v tréninkovém areálu v Uhříněvsi. Do ní se již nezapojili O. Šiml, B. Kuru a M. Jirouš, kterým skončilo hostování, dále ani V. Bálek, R. Sňozík a M. Žižka, kteří si stále hledají nová angažmá.

S Michalem Šmídem a Václavem Kalinou klub podepsal novou smlouvu (prodloužena byla i Jiřímu Havránkovi a Janu Růžičkovi), do přípravy se zapojil Roman Potočný, který se vrátil z půlročního hostování ze slezské Opavy. S Jakubem Radou Bohemka prodloužila hostování na další sezonu.

Z hráčů Bohemky se do přípravy ještě nezapojil reprezentant Petr Nerad, který má po účasti v reprezentační elitní kvalifikační části delší dovolenou a do přípravy se zapojí až v pátek 21. června. Dále se pouze jako divák zapojil Martin Cseh, který se stále zotavuje z plánované operace kolene. V domácí péči je z nemocnice Nicolas Šumský.

Z juniorky se posunuli do letní přípravy i Radek Žaloudek a Jakub Košata. Oba dva s áčkem dříve již trénovali, Radek v zimní přípravě a Jakub v závěru prvoligové sezony.

Úplně novými hráči byli ve čtvrtek dopoledne obránci Daniel Krch a Tin Karamatič, gólmani Peter Gabriš a Martin Berkovec a útočníci Sindou Dosso, Angel García a Adam Klavík. Všichni tito hráči jsou v Bohemians zatím na testech a krátké informace o nich naleznete níže v tomto článku.

Svěřenci trenéra Webra budou nyní několik dní trénovat dvoufázově, před odjezdem na soustředění je čekají čtyři zápasy. Změnu zaznamenal i realizační tým, který se doplnil nově o kustoda Radka Baloga.

Před kamerami České televize a za extrémně horkého počasí hráči absolvovali v Uhříněvsi dopolední trénink většinou herní formou. V sobotu nastoupí, doufejme snad za lepších klimatických podmínek, Bohemka ve Zbuzanech proti Dukle.

Peter Gabriš - gólman
Datum narození: 2. 1. 1988 (25 let)
Země: Slovenská republika
Klub: ŠK Slovan Bratislava
Vysoký a urostlý gólman přichází ke Klokanům ze stejného klubu jako Martin Cseh v roce 2009. Gabriš má za sebou i kyperské působiště.

Martin Berkovec - gólman
Datum narození: 12. 2. 1989 (24 let)
Země: Česká republika
Klub: SK Slavia Praha
V sezoně 2012/13 nastoupil v dresu vršovické Slavie do dvou utkání v Gambrinus lize, o sezonu dříve odchytal zápasů osm. Přes Čontofalského se ovšem nedokázal prosadit, začátkem roku se podrobil operaci levého ramene.

Daniel Krch - obránce
Datum narození: 20. 3. 1992 (21 let)
Země: Česká republika
Klub: AC Sparta Praha (poslední působiště: FC MAS Táborsko)
V nedávno skončeném ročníku FNL vstřelil v Ďolíčku v 85. minutě v dresu Táborska branku a stanovil tak konečné skóre na 2:2, celkem za Táborsko odehrál 10 utkání. Na jihu Čech hostoval ze Sparty, odkud se dostával často i do mládežnických reprezentačních výběrů.

Tin Karamatič - obránce
Datum narození: 1. 3. 1993 (20 let)
Země: Chorvatsko
Klub: FC Slovan Liberec (poslední působiště: AC Sparta Praha - juniorka)
Do České republiky se dostal ze slavného chorvatského týmu Dinama Záhřeb. Ve Slovanu Liberec se do sestavy neprobojoval, v médiích se řešil jeho mimofotbalový přestupek, který se nezakládá úplně na pravdě.

Radek Žaloudek - obránce
Datum narození: 16. 6. 1994 (19 let)
Země: Česká republika
Klub: BP 1905 - juniorka
V Bohemce je od svých šesti let a prošel přes žáky, dorost až do juniorky, kde v této sezoně chyběl pouze v jednom utkání. K A-týmu se připojil do přípravy již v zimní přípravě.

Jakub Košata - obránce
Datum narození: 1. 12. 1993 (19 let)
Země: Česká republika
Klub: BP 1905 - juniorka
Do áčka se dostal již v prvoligové sezoně, když si ho vytáhl na tréninky Jozef Weber v sezoně 2011/12. V Olomouci byl připraven i na lavičce. Letošní sezonu odehrál v juniorce pod trenérem Šturmou.

Adam Klavík - útočník
Datum narození: 20. 3. 1992 (21 let)
Země: Česká republika
Klub: SK Dynamo České Budějovice (poslední působiště: FK Siad Most)
Ve 26. kole nastoupil do utkání proti Bohemce v základní sestavě Baníku Most, odehrál celých 90 minut. Působil v Písku, Českých Budějovicích i v Horních Měcholupech.

Sindou Dosso - útočník
Datum narození: 23. 4. 1986 (27 let)
Země: Pobřeží slonoviny
Klub: Kecskemét TE - Maďarsko (poslední působiště: UTA Arad - Rumunsko)
Hráč z Pobřeží slonoviny odehrál několik sezon v maďarském klubu Kecskemét, naposledy hrál v Rumunsku. Zahrál si také v Izraeli. S překladem v kabině mu může pomoci i Martin Kolář.

Angel García - útočník
Datum narození: 16. 7. 1988 (24 let)
Země: Španělsko
Klub: C. D. Binissalem - Španělsko
Svému týmu pomohl patnácti góly k postupu ze čtvrté nejvyšší španělské ligy, v poslední sezoně ovšem opět spadli.