První liga začíná

Bohemka jede v prvním kole na hřiště mistra. Zápas vysílá ČT Sport.

První liga začíná

Nezvykle krátká letní přestávka fanoušků Bohemians je u konce. Po šesti týdnech Klokani naskakují do ligové soutěže a po roční přestávce opět do té nejvyšší. A v pátek je hned na úvod čeká zápas na hřišti mistra – Viktorie Plzeň.

Pro Viktorii už sezona začala. V úterý nastoupila k zápasu druhého předkola Ligy mistrů proti Sarajevu, které přestřílela v poměru 4:3. Jakousi předehrou byl pro mistra zápas Superpoháru, ve kterém minulý pátek prohrál s Jabloncem 2:3. Do týmu trenéra Vrby se po ročním nepříliš povedeném angažmá v Německu vrátil záložník Petržela, posilou je i donedávna olomoucký Hořava. Z letních odchodů je nejvýraznější hostování Martina Filla v anglickém Brentfordu. Počítat v pátek nemůžeme zřejmě ani s účastí zraněného Marka Bakoše, který chyběl už proti Sarajevu.

Zatímco trávník v Ďolíčku se mílovými kroky blíží ligovým parametrům, trénují Klokani v Uhříněvsi a postupně se uzavírají všechny příchody tak, aby měl kádr pro první ligu brzy svou konečnou podobu. "Všichni se těšíme. Vždyť proto jsme se chtěli vrátit do ligy, abychom nastupovali na větších stadionech před více diváky," říká Jozef Weber, který už ví, jak Bohemka nastoupí. "Sestavu už mám v hlavě 3 dny. I hráči ji dokázali vytušit z tréninků, ve kterých se na Plzeň připravujeme." K těm patřilo i sledování úterního zápasu. "Utkání jsem samozřejmě sledoval a i své svěřence jsem nabádal k tomu, aby se dívali na hráče na postech, proti kterým v pátek nastoupí," dává nahlédnout do přípravy před startem ligy Jozef Weber.

Do zápasu v Plzni ale nebude moci naskočit rehabilitující Martin Cseh a ani Adam Klavík, který má disciplinární trest ještě ze svého minulého působiště. Pravděpodobný není ani start Radka Šírla, jenž zamíří do Bohemky na hostování právě z Plzně.

Oba páteční soupeři se potkávali především v prvoligových zápasech a vždy vyhrál domácí celek. Nezměnilo to ani poslední utkání na hřišti Viktorie v prosinci 2011, kdy sice šla Bohemka velmi rychle do vedení po gólu Martina Nešpora, domácí ale zvládli zápas ještě do konce prvního poločasu otočit a nakonec vyhráli 4:1.

Zápas mistra s odhodlaným nováčkem otevře celou fotbalovou sezonu. Duel začíná v pátek s úderem šesté hodiny a přímým přenosem ho bude vysílat stanice ČT Sport, řídit ho bude hlavní rozhodčí Jílek za asistence pánů Nádvorníka a Štěrby. Do Štruncových sadů se můžete vydat po vlastní ose i s ostatními fanoušky. Sraz příznivců je v pátek ve 13:45 na Hlavním nádraží, odjezd o půl hodiny později. Vstupenky do sektoru hostí budou za 120 korun k dostání přímo u sektoru U (pokladna č. 4), kam se dostanete z Tyršovy ulice u řeky Radbuzy.

Pořadatel zápasu rovněž upozorňuje, "že na stadion nebudou vpuštěny osoby, které by chtěly vnést předměty uvedené v návštěvním řádu stadionu, zejména pyrotechnické prostředky, tyče pro vlajky nebo transparenty. Samotné vlajky a transparenty bez tyčí budou před případným vnesením na stadion podrobeny kontrole, kterou provede pořadatelská služba. Rovněž je zakázáno vlajky a transparenty věšet na dělící průhledné stěny a ochrannou síť."