Těšíme se na ligu

Do začátku soutěže zbývají hodiny.

Těšíme se na ligu

Ani ne třicet hodin před prvním ostrým zápasem čekalo zástupce vedení i kádru Bohemky setkání s novináři. Za vpravdě ligového zájmu médií se ho zúčastnili pánové Valášek, Weber, Požár, Jindřišek a Rada.

Do soutěže nastoupí Klokani s odhodláním zachovat v Ďolíčku prvoligovou příslušnost. „Je tu více hráčů, kteří před sebou vidí perspektivu a budou se chtít ukázat a prosadit,“ vnímá hlavní rozdíl oproti prvoligové sezoně 2011/12 trenér Jozef Weber. „Zůstalo jádro týmu, které první ligu vykopalo a teď má příležitost se ukázat.“ To ví i kabina. „Určitě nemáme strach. Celá kabina se těší a pojedeme si to sportovně rozdat s ostatními,“ vyhlašuje Jakub Rada.

V tomto duchu probíhalo i doplňování kádru. „Možné příchody jsme intenzivně vyhodnocovali už v průběhu jara. Nehledíme jen na posty, ale hráči se do prostředí na Bohemce musí hodit i povahově. Přivedly jsme bratry Štochlovi. Doufám, že zítra administrativně doladíme i hostování Radka Šírla, u kterého cítíme, že chce za Bohemku hrát. Je možné, že do konce přestupového období přivedeme ještě jednoho či dva hráče,“ shodují se trenér se sportovním ředitelem Tomášem Požárem.

Největší letní investicí byl ale vyhřívaný trávník v Ďolíčku. Podle slov ředitele klubu dr. Ladislava Valáška vše běží podle časového harmonogramu a investice na trávník i s kotelnou se šplhají k osmnácti milionům korun. „Jediným negativem je, že budeme hrát první dva zápasy venku,“ glosuje s úsměvem Jozef Weber „pak už ale převládají samá pozitiva. Rozdíl v atmosféře mezi Ďolíčkem a Edenem je obrovský a právě atmosféra nám může výrazně pomoci se záchranou soutěže."
 
Mírně za očekáváním zatím zůstává prodej permanentních vstupenek, který pokulhává za loňskou sezonou. „Kvůli televizním přenosům a změně dat zápasů lze předpokládat, že si fanoušci budou více kupovat vstupenky na jednotlivá utkání. Do prvního zápasu ale pořád ještě zbývají dva týdny a fanoušci mají dost času si permanentky koupit,“ očekává Valášek.