Ustrašený výkon v Plzni

Trenéři Weber a Vrba hodnotí zahajovací zápas sezony.

Na tiskové konferenci se jako první k zápasu v Plzni vyjádřil trenér Bohemians Jozef Weber. „Věděli jsme, že se Plzni nemůžeme rovnat ve kvalitě, přesto jsme chtěli hrát aktivně a vyrovnat se jí v sebevědomí. Do zápasu jsme nemuseli jít svázaní, ale stal se opak. V prvním poločase to byl absolutně ustrašený výkon a míče šly z prvního doteku hned pryč od nohy. Druhý poločas byl lepší. Byla tam nějaká fotbalovost a náznaky, ale Plzeň se už možná podvědomě šetřila,“ hodnotil hlavní trenér.

Nejvíc trenéra netrápil výsledek, ale přístup Klokanů. „Hráči viděli, že dokud nebudou mít dostatek sebevědomí, tak budou mít problémy. Věřím, že kluci na to mají kvalitu a chvílemi to ukázali tady i na Spartě. Ale bez zdravé sebedůvěry a emocí to nejde. Nekritizuji, že jsme byli horší, ale že jsme si ten fotbal nešli užít. Máme zaměstnání, po kterém touží desetitisíce lidí a pak přijedeme do Plzně ustrašení. Nedostatek emocí u některých hráčů mi vadí a musíme na tom zapracovat, třeba i o takové typy hráčů doplnit kádr.

Porážka na hřišti není jedinou páteční ztrátou. Už po prvním poločase odstoupil ze hry Josef Jindřišek. „Došlo tam ke zranění a víc ukáže až vyšetření. Doufám, že jsme o něj nepřišli. Je to jeden z tahounů a lídrů týmu. Těch ran už by bylo moc,“ vyhlíží dobré zprávy o stavu kapitána trenér Bohemians.

Příjemnější bylo zápasové hodnocení pochopitelně pro Pavla Vrbu. „Vyhráli jsme zaslouženě a velkým rozdílem. Jsem rád i za to, že jsme uhráli nulu. Kladl jsem hráčům na srdce, aby zápas uhráli v defenzivě lépe, než proti Sarajevu. Po třetím gólu jsme měli zápas pod kontrolou a aktivita až do konce způsobila, že Bohemka dostala pět gólů."

Jediným negativem na hře plzeňských fotbalistů byl z pohledu jejich trenéra úvod druhé poločasu. „Po přestávce jsme hráli vlažně a soupeře toho mohl využít. Kdyby Bohemka dala kontaktní gól, mohl se zápas vyvíjet jinak, ale měli jsme i trochu štěstí a udrželi jsme čisté konto,“ chválil trenér vítězů.