Bohemka jede v pondělí do Brna

Zápas se Zbrojovkou se hraje od 18 hodin, nevysílá ho žádná televizní stanice.

Bohemka jede v pondělí do Brna

Ani druhý prvoligový zápas v nové sezoně nesehraje Bohemka o víkendu. Hráče i fanoušky čeká pondělní výjezd do moravské metropole na podvečerní zápas proti Zbrojovce Brno.

Brněnští v prvním kole uhlídali nebezpečný Jablonec a z jeho hřiště si odvezli bod za bezbrankovou remízu. Přispěly k tomu i dvě letní posily do obrany. Jednatřicetiletý Aleš Schuster se do českého fotbalu vrací po odpykání trestu za korupci, stejně starý Tomáš Janotka přišel v létě z Olomouce. Do zápasu proti Bohemce ale druhý jmenovaný nenastoupí – v Jablonci dostal červenou kartu.

V dresu Bohemky nebudou moci v pondělí nastoupit distancovaný Adam Klavík a rehabilitující Martin Cseh. Naopak příchod Radka Šírla se v pátek ráno potvrdil a bude trenérovi k dispozici. V plné tréninkové zátěži je také kapitán Josef Jindřišek, který musel v Plzni kvůli bolestivému zranění střídat již o poločase. „Do Brna jedeme napravit první utkání a jsem přesvědčen, že se jdeme porvat o lepší výsledek. Pracujeme na větším sebevědomí a věřím klukům, že to v sobě najdou. Že první ustrašený výkon byl zapříčiněn specifiky zápasu v Plzni,“ zve na utkání trenér Bohemians Jozef Weber.

Kvůli střídání soutěží se Bohemka se Zbrojovkou naposledy potkala v soutěžním utkání v sezoně 2010/2011 a oba zápasy skončily výhrou domácích. Na podzim v Brně nedokázala Bohemka využít množství šancí v úvodu zápasu, což se jí vymstilo v 81. minutě, kdy rozhodl matador Dostálek. Jarní duel naopak Nikl se Škodou rozhodli již v prvním poločase a tři body pro Klokany neohrozilo ani Valentovo snížení po změně stran.

Kvůli nutnému odpočinku hrací plochy na Králově poli po pátečním zápase Znojma se naše utkání odehraje v pondělí a jeho výkop je naplánován na 18:00. Jako hlavní rozhodčí je do Brna delegován tachovský Petr Ardeleánu. Na čarách mu budou asistovat pánové Tomáš Kovařík a David Hock.

Informace pro fanoušky:
Sektor pro hosty se v Brně nachází na jižní straně stadionu (sektor C a D), přístupová trasa je možná pouze Červinkovou ulicí. Vstupné, které stojí 70 Kč, se bude prodávat na pokladně přímo na stadionu. Klub FC Zbrojovka Brno si dovoluje upozornit, že vzhledem ke specifickým podmínkám nástupu do sektoru hostí, se hostující fanoušek nejprve podrobí bezpečnostní prohlídce a pokud bude vše v pořádku, zakoupí si vstupenku a bude vpuštěn do sektoru.

Na bezpečnost a pořádek v sektoru hostů bude dohlížet pořadatelská služba v dostatečném počtu. Bude postupováno v souladu s Návštěvním řádem, který bude umístěn při vstupu do sektoru (plné znění viz www.fczbrno.cz). Důraz bude kladen na bezpečnostní prohlídky, namátkově bude prováděna dechová zkouška na alkohol. V případě porušení jeho ustanovení bude postupováno rovněž v souladu s Návštěvním řádem.