Juniorka těsně prohrála

Bohemka gólem z penalty v nastavení prohrála první kolo Juniorské ligy těsně 1:2.

Juniorka těsně prohrála

V pondělí začala pro juniorku nová fotbalová sezona 2013/14 utkáním v Jablonci. Z "áčka" odcestoval na sever Čech i brankář Berkovec a ofenzivní Havel. Jakub Košata bude za juniorku nastupovat s největší pravděpodobností častěji, na trénincích s "A" týmem bude zatím sbírat důležité zkušenosti. Navíc se v útoku objevil Igor Ležaić, který je v Bohemians na testech.

Zápas začali aktivněji domácí fotbalisté, prvně v utkání střílel ve třetí minutě Kovář, ale jeho pokus na bránu nemířil. Bohemians se do zápasu mohli dostat až po osmi minutách hry po Crkničově faulu, hosté ale zajímavou standardní situaci nezužitkovali dobře a Jablonec se takřka ihned opět dostal k balonu.

Nicméně poté se obraz hry trošku srovnal a ke střele se poprvé dostali i pražští fotbalisté, jenže Šebkova rána skončila mimo bránu. Míč se pak pohyboval po kopačkách obou celků hlavně ve středu hřiště. Dobře fungující defenziva Bohemky mohla inkasovat v sedmnácté minutě, když se Jurča pěkně uvolnil a z dvaceti metrů protáhl Berkovce, jenž ale ukázal své kvality a skvělým zákrokem nádhernou střelu vyrazil na roh.

Ve třicáté třetí minutě přišla dvouminutovka, ve které padly hned dva góly, jeden na každé straně. Nejprve Jurča dokázal zpracovat Crkničův centr v šestnáctce Bohemians a vsítil první branku v utkání. Vedení domácích ale netrvalo dlouho a po dobře zahrané standardce hostí se krásnou střelou podél gólmana dokázal prosadit Barták, jenž srovnal na 1:1.

Iniciativu utkání pak převzali hráči Bohemky a ve čtyřicáté třetí minutě dokonce mohli obrátit zápas ve svůj prospěch, Ležaić však nadvakrát nedokázal překonat skvělého Šebka. V závěru poločasu ještě Jablonečtí zahrávali rohový kop, ale Bohemians se ubránili.

První čtvrthodina ve druhé půli byla hodně opatrná, tempo hry z prvního dějství trochu upadlo. Velká šance přišla až v šedesáté minutě, když si Havel naběhl na centrovaný míč a jeho hlavičku Šebek vyrazil na břevno. Stav utkání se nezměnil. Chvíli nato se o vstřelení gólu pokoušel Ležaić, ale Šebek jeho nepříliš tvrdou ránu vyrazil. Na druhé straně Ledecký pálil nad.

Ve druhé minutě nastavení se jablonecký Crknič dokázal dostat do pokutového území Bohemky, kde byl nedovoleně sražen k zemi Košatou. K míči se postavil Jurča a ten penaltu svým druhým gólem v zápase s jistotou proměnil. Baumit tak mohl slavit vítězství gólem z nastavení.

Vyjádření trenéra Köstla:
"Prvotně bych chtěl říct, že se na úvod sezony hrálo velmi kvalitní utkání, ke kterému přispěly oba celky. Jablonec měl lepších úvodních patnáct minut, my působili až příliš nervózně, pro některé kluky to byla první konfrontace s hráči, kteří nastupují v Gambrinus lize. Postupem času jsme se však s tímto faktem srovnali a začali mít v utkání poměrně výraznou úlohu. Nesložili jsme se ani po inkasované brance a prakticky ihned jsme srovnali. V dalším průběhu zápasu jsme byli nebezpečnější, než náš soupeř, ale bohužel jsme se natrápili v koncovce. Mít na půdě takhle silného celku sedm vyložených brankových příležitostí a neskórovat z nich, je velká škoda. Přesto mám pro hráče prakticky jen slova chvály, už v přípravě se utvrdili v tom, že jsme na správné cestě a výkon proti Jablonci jim na to dal razítko. Až do poslední minuty jsme se hnali do útoku, bod byl pro nás málo a chtěli jsme vyhrát. Bohužel tím, že jsme neproměnili zmíněné šance jsme nechali do utkání vstoupit taky trochu jiné vlivy a je to škoda pro oba týmy. Pro nás, že jsme prohráli a pro domácí, že místo toho, aby byl oceněn jejich velmi dobrý výkon, bude se tříbodový zisk točit kolem situace z 92. minuty."