V pátek poprvé v Ďolíčku

Zápas s Příbramí začíná ve 20:15 a přenáší ho živě TV Fanda.

V pátek poprvé v Ďolíčku

Je to tady! Dva týdny po startu nejvyšší soutěže zažije svou premiéru nový vyhřívaný trávník v Ďolíčku. K zápasu třetího kola sem v pátek přijede Příbram.

Středočeši přivítali během léta v kádru dvě posily do ofenzivy, přišli Jakub Řezníček a Petr Švancara. Právě excentrický útočník zařídil zatím jediný bod zelenočerných v novém ročníku, když vyrovnal v závěru utkání v Mladé Boleslavi. V minulém kole na svém stadionu u říčky Litavky podlehla Příbram Plzni 2:4.

První zatížení zažil trávník v Ďolíčku ve středu dopoledne, kdy na něj Klokani vyběhli k prvnímu tréninku. Druhý, předzápasový, je na stejném místě čeká ještě ve čtvrtek. „Nálada odpovídá stavu,“ naráží trenér Weber na první nepovedené zápasy, „ale děláme vše proto, aby to v pátek bylo jiné. Neznám lepší způsob motivace, než že budeme hrát doma, před našimi fanoušky v Ďolíčku.“ Ti ještě nemohou počítat s účastí stále rehabilitujícího Martina Cseha, ke kterému se na marodku přidal Jan Hauer. Kvůli dohodě s Příbramí nemůže nastoupit ani Matěj Štochl a Adam Klavík, kterému disciplinární komise FAČR potvrdila zbytek trestu ze závěru minulé sezony.

Když se oba týmy potkají ve stejné soutěži, většinou využívají výhodu domácího prostředí. Doma sice Příbram vítězí, ale sama si poslední bod z Ďolíčku odvezla v květnu 2003. V posledních zápasech před dvěma lety vyhráli Středočeši doma 3:0, Bohemka zas v edenu 2:0. V Ďolíčku se naposled hrálo s Příbramí v listopadu 2009. Tehdy Klokani sice dohrávali o devíti, přesto zvítězili 1:0 brankou Kaufmana.

Premiéru vyhřívaného trávníku si do svého vysílání vybrala televizní stanice Fanda, hrát se tedy bude již v pátek večer. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Miroslav Zelinka, asistovat mu budou pánové Ondřej Pelikán a Robert Hájek. Výkop je naplánován na 20:15. Brány stadionu se ale otevírají už dvě hodiny před zápasem.