U14 ve Zlíně

V každodenní náročné konfrontaci se špičkovými týmy.

U14 ve Zlíně

Velmi náročnou konfrontací prošel ročník 2000 na svém herním soustředění ve Zlíně. Ve svých utkáních se potýkal nejen s fyzickou vyspělostí soupeřů, ale především s rozdílným pojetím hry na malém a velkém hřišti. Použiji slov, která jsem napsal po prvním jarním mistrovském utkání s Příbramí: ,,Ať to všechno vezme ďas, za chvíli se hraje zas!" 

komentáře trenéra Ondry Zemana...

k Sigmě Olomouc: Již ve třetí minutě jsme prohrávali o dvě branky a to předurčilo ráz utkání. Nebyli jsme schopni si poradit s napadáním a vysunutou obranou domácích a po celý první poločas jsme se prakticky pouze bránili. V posledních deseti minutách půle již přetížená obrana nestíhala a Olomouc nasázela pět branek. Po kompletních vystřídaní (až na gólmana Moravce) jsme i na začátku druhé půle rychle inkasovali. Dál sehrálo hlavně podle olomouckých not, s tím rozdílem, že jsme i my dokázali ohrozit branku domácích. Jenže Fejtek ani Koubek své šance neproměnili.V závěru tak Olomouc přidala ještě devátou branku.

k Senici: Proti Senici jsme se trefě Koubka ujali rychle vedení, ale soupeř prakticky vzápětí vyrovnal. Senica pak získala převahu a naše rozháraná obranná hra vyústila až ve skóre 1:4. Rychle jsme korigovali krásnou trefou Lupače z přímého kopu. Branka nám pomohla a dostali jsme se do hry a snížili na rozdíl jediné branky druhou brankou Koubka. Jenže opět jsme rychle inkasovali. Ve druhém poločase jsme získali převahu, která však byla pouze platonická s minimem šancí. Soupeř nás tak potrestal šestým gólem.

ke Slovanu: V utkání jsme s výjimkou deseti minut ve druhém poločase soupeři absolutně nestačili a výsledkem je hrozivý debakl, který však naprosto vystihuje dění na hřišti.

k Trenčínu: V utkání s Trenčínem se v první půli hrál oboustranně zajímavý fotbal a naše hra konečně působila organizovaně. Dostali jsme se do vedení po hezké akci Kuchaře a Hrušky, kterou zakončil Koubek. Jenže jako již tradičně jsme po vstřelené brance rychle inkasovali. Dál se hrálo v tempu a před oběma brankami bylo rušno. Trenčín se dostal do vedení šťastnou brankou, když nepovedený centr od lajny zapadl do vzdálenější šibenice branky Klokanů. Vyrovnat mohl těsně před pauzou Zeman, ale v dobré pozici netrefil branku. Od začátku druhého dějství jsme se nestěhovali na polovinu Trenčína a spálili několik brankových příležitostí. Trest přišel v podobě inkasované branky z pokutového kopu. V závěru jsme se snažili výsledek zkorigovat, ale další branka nám nebyla souzena.

ke Zlínu: Po celý první poločas jsme měli výraznou převahu, kterou se nám však dlouho nedařilo vyjádřit brankově. Několik šancí jsme neproměnili a dvakrát zvonila branková konstrukce. Až v 15. minutě propálil brankáře Lupač a zanedlouho přidal druhou branku Hruška. Soupeř snížil z ojedinělého brejku, ale vzápětí nám vrátil dvoubrankové vedení Koubek. Ido druhé půle jsme vstoupili dobře a čtvrtý gól vstřelil Sochor. Postupem času však naše hra upadala a toho soupeř využil ke vstřelení dvou branek. Vítězství jsme však dokázali uhájit.