Proti Příbrami se doma daří

Středočeši nikdy nedali v Ďolíčku gól.

Proti Příbrami se doma daří

Fanoušci se zájmem o statistiku měli o výsledku pátečního zápasu jasno bez ohledu na dosavadní výsledky. Žádnému z prvoligových týmů se totiž v Ďolíčku nedaří tak špatně, jako právě Příbrami.

Od konce minulého století, kdy hraje první ligu, nevstřelilo áčko Středočechů v Bohemce na její půdě jediný gól. Pokud započítáme i páteční střetnutí, vyjde z šesti vzájemných prvoligových zápasů hraných v Ďolíčku skóre 8:0. Sérii nezkazilo dokonce ani působení v edenu – dva zápasy hrané v dočasném působišti totiž Bohemka vyhrála bez inkasované branky.

Za celou historii svého působení v nejvyšší soutěži si odvezla Příbram z Ďolíčku pouze jeden jediný bod. Před více než deseti lety, v květnu 2003, remíza 0:0 de facto rozhodla o sestupu Klokanů o patro níž. Není bez zajímavosti, že tuto jedinou nulu vychytal v brance hostí Radek Sňozík.

Při ještě detailnějším pohledu do historie přecijen jednu vstřelenou branku Příbrami najdeme. Ale nebylo to v první lize a nešlo ani o příbramský A-tým. V květnu 2006, v předehrávaném 34. kole ČFL, přijela do Ďolíčku Marila Příbram B a zápas skončil remízou 1:1. Koutník, který tehdy parádní střelou do šibenice vyrovnával, už ale v kádru Příbrami dávno není.