Bohemka prohrála v Teplicích

Junioři dostali na severu Čech pět branek.

Bohemka prohrála v Teplicích

V „anglickém“ týdnu odehráli bohemáčtí mladíci v krátkém sledu další utkání, tentokrát vyjeli do Teplic. Severočeský tým byl posilněn hned o několik hráčů z áčka, chytal brankář Lukáč, hráli Krátký, Dolejš, Čajič, Strada, Verbíř ml. a Vůch. Za Bohemku odehráli z A týmu zápas Ptáček, Košata, Krch, Budínský a Havel. Zápas skončil výsledkově jednoznačně 5:0 pro Teplice.


Tepličtí hráči začali od začátku útočně. Hned po úvodním výkopu měli míč na svých kopačkách a snažili se projít do vápna Bohemians. Egon Vůch, který se ve 3. minutě uvolnil podél postranní čáry a chtěl ještě obejít jednoho z hostujících obránců, však o míč přišel. To ale vůbec nevadilo, neboť o tři minuty později už jeho tým udeřil. Pavel Verbíř se totiž dostal za obranu soupeře a nekompromisní střelou nedal Smrčkovi vůbec žádnou šanci.

Od té doby pokračovala skvělá hra fotbalistů ve žlutých dresech. Hosty takřka k ničemu nepouštěli a v závěru prvního poločasu dokonce vsítili další dvě branky. Nejprve ve 41. minutě se agilní Vůch dobře uvolnil a svou skákavou střelou, která prosvištěla za záda Smrčky, dal svému týmu dvoubrankové vedení. A aby toho nebylo málo, minutu před koncem prvního poločasu lovil Smrčka míč ze své sítě potřetí. Jan Hošek si hlavou naskočil na centr Vůcha a balón hostujícímu gólmanovi jen prosvištěl nad jeho hlavou.

Tak, jak Tepličtí skončili první poločas, začali stejně i ten druhý. Tři minuty po přestávce se k volnému míči dostal Jan Malec a prudkou střelou rozvlnil branku Bohemians počtvrté. Poté následovalo mnohočetné střídání na obou stranách, a do hry tak nastoupily čerstvé posily. Ve hře se ale podstatně nic nezměnilo, domácí i nadále kralovali a hráli s přehledem. V 64. minutě po střele Petra Dolejše si brankář hostí sáhl na míč, inkasovanému gólu však zabránit nedokázal.

Hosté se za každou cenu snažili o vstřelení alespoň čestné branky, vůbec se jim to ale nedařilo. Jejich akce vždy končily buď na Lukáčovi v brance Teplic nebo na dobře hrající obraně. Čestného úspěchu nedosáhli ani v 78. minutě, kdy Ptáček orazítkoval břevno domácí svatyně. Teplice si své pětibrankové vedení a navíc i čisté konto uhlídaly až do konce utkání a zaslouženě si tak připsaly další tři body do tabulky Juniorské ligy.

Další zápas čeká Bohemku ve čtvrtek, když do Uhříněvse přijede juniorka Jihlavy. Zápas začíná v 17 hodin, vstupné je 50 Kč (permanentkáři zdarma).

Zdroj: juniorskaliga.cz