Junioři prohráli další zápas

Vysočina Jihlava si z Prahy odváží všechny tři body.

Junioři prohráli další zápas

Juniorka doplněná o brankáře Gabriše a mladého obránce Košatu hrála ve čtvrtek proti Jihlavě, kterou doplnilo z áčka více fotbalistů – brankář Kotnour a hráči Mikula, Teplý a Kliment. Začátek zápasu byl hodně vyrovnaný, hrálo se spíše ve středu hřiště a diváci neviděli žádnou větší příležitost.

Až v 18. minutě, když domácí obrana nezachytila rychlou křídelní přihrávku a Kučera šel ze strany osamocen na gólmana, s příležitostí si poradil zkušeně. Střelou na zadní tyč otevřel skóre utkání. O chvilku později hlavičkoval ve skoku Kučera, netrefil ale branku.

Po půlhodině hry se v šanci po prudké přihrávce objevil jihlavský Teplý, Gabriš se ovšem proti němu zaskvěl reflexivním zákrokem. Před poločasovým hvizdem to z dálky zkoušel ještě Berky, to si domácí brankář ovšem pohlídal.

Bohemka si v první části hry nevypracovala ani jednu větší příležitost. I když ve druhé pětačtyřicetiminutovce pár střel na branku Klokani poslali, obraz hry nebyl ideální. Nováček v osamocené pozici branku netrefil, a proto na druhé straně trestal opět Kučera, který obešel Koubu a pod břevno poslal nechytatelnou ránu. V šedesáté minutě pálil Hejno z dálky do břevna, v osmdesáté zase do brankáře.

Když už se zdálo, že utkání skončí dvoubrankovým rozdílem, rozhodl z poslední akce utkání po rohovém kopu hlavičkou Kliment. Jihlava v Uhříněvsi Klokany přehrála a vyhrála 3:0. U mladíků jde o výsledkově nevydařený vstup do sezony. V pondělí však mohou nezdar odčinit, v 5. kole hrají od dvou hodin proti Dukle na Julisce.