Klokani ztratili výborně rozehrané derby

Bohemka dlouho vedla, nakonec ale slaví Sparta.

Klokani ztratili výborně rozehrané derby

Ve čtvrtém kole Gambrinus ligy čekalo Klokany první pražské derby na půdě loňského vicemistra z Letné – Sparty Praha. Kvůli dohodě s domácím klubem nemohli do zápasu nastoupit Jakub Rada ani Daniel Krch. Radu v základní sestavě nahradil nově příchozí Jakub Hora, který v týdnu přišel na hostování z Plzně.

Už jsou to dlouhé roky, co dala Bohemka naposledy na Spartě gól, po pátečním večeru to ale neplatí. Hned v desáté minutě totiž právě Jakub Hora našel na hranici pokutového území Jana Moravce, ten se uvolnil ke střele a o tyč poslal Bohemku do vedení.

Sparta si získávala územní převahu postupně a do větších šancí se dostala až kolem třicáté minuty. Do střely se opřel Ladislav Krejčí a mířil těsně mimo. Klokani reagovali závarem, ve kterém Moravec vybídl ke skórování Ndiayeho, ten se ale v jasné šanci špatně zorientoval. To už na Letné začínalo hustě pršet.

Největší příležitost Sparty měl ve 37. minutě Václav Kadlec, který si nabíhal na skvělý Vackův centr a chyběly mu jen centimetry. Na druhé straně Moravec posunul míč proti noze Neradovi, který nechal na zemi vyniknout Vaclíka. Po pětačtyřiceti minutách tak šla obě důkladně promočená mužstva do kabin za velmi příjemného stavu 0:1.

Do druhého poločasu nastoupil v rudém dresu Roman Bednář, aby zvýšil útočnou kvalitu Letenských. Ti se začali okamžitě hnát za vyrovnáním. V první šanci byl po osmi minutách druhého dějství Lafata a donutil Berkovce ke skvělému zákroku.

Těsně před hodinou zápasu mohla ale Bohemka zvýšit vedení. Nejdřív Radek Šírl málem překvapil Vaclíka centrem z přímého kopu přímo na branku. Chvíli po něm vystřihl Ndiaye nůžky jako z učebnice, mířil ale těsně vedle.

Pak ale převzali otěže rudí. Další šanci Lafaty ještě Berkovec chytil, Krejčí mířil v další šanci těsně nad, 20 minut před koncem už ale bylo vyrovnáno. K odraženému míči se na malém vápně dostal žolík Roman Bednář a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

O sedm minut později Sparta vedla. Opět u toho byl Bednář, který nacentroval do vápna na Krejčího, ten vrátil před branku, kde Lafata neměl problém doťuknout míč do sítě a zvrátit stav.

Přesto Klokani nesložili zbraně a do konce zápasu mohli dvakrát vyrovnat. První velkou šanci měl Martin Kolář, který tvrdě pálil z voleje ale fantastický zákrok proti němu vytáhl Vaclík. Podruhé se musel vyznamenat v poslední minutě zápasu proti střele kapitána Jindřiška. Ani ten ho však nepřekonal. Bohemka tak nakonec ztratila slibně rozehraný zápas na Spartě v poměru 2:1.