Nemáme se za co stydět

Trenéři Weber a Lavička hodnotí derby na Spartě

Bohemka i třetí zápas na hřišti soupeře prohrála, tentokrát ale jiným způsobem, než v Plzni a Brně. „Myslím, že jsme podali statečný výkon a nemáme se za co stydět,“ shrnul zápas Jozef Weber. „Splnili jsme slib, že musíme hrát jinak. Hlavně vstup do utkání byl odvážný, hráli jsme aktivně a pramenila z toho branka i další příležitosti,“ kvitoval trenér Bohemians hlavně první půli v podání svých svěřenců.

Bohužel ve druhé půli nás Sparta po příchodu Bednáře dostala pod tlak, 15 minut jsme nemohli chodit do brejkových situací a být nebezpeční. Paradoxně ve chvíli, kdy jsme se dostávali do ofenzivy, přišla vyrovnávací branka. Ta domácí nabudila a utkání rozhodl David Lafata, tomu to neodpustím,“ vzkázal Weber s úsměvem svému bývalému svěřenci z Jablonce. „V součtu si ale za druhou půli Sparta vítězství zasloužila a musím jí pogratulovat.

Vítězslav Lavička své hráče velmi kritizoval za vstup do zápasu. „Chyběla větší agresivita, odražené míče sbíral soupeř a měli jsme velké nedostatky ve kvalitě směrem dopředu. Naší nedůsledností jsme nechali jít soupeře do vedení z první střely na branku a to nás poznamenalo na celý první poločas.

Obraz hry nás donutil ke změně,“ popsal trenér Sparty dění v poločasové přestávce. „Přišel Bednář jako ofenzivní hráč. Hru jsme zjednodušili a přidali kvalitu. Z toho tlaku jsme vytěžili vyrovnávací a vítězný gól. Celkově to bylo hodně upracované vítězství. Chyběla nám lehkost. Jsem spokojený s body a vítězstvím, ale nic víc,“ zakončil trenér nakonec vítězného týmu.