Oslabené Slovácko v Ďolíčku dokázalo vyrovnat

Jindřiškův gól nestačil. Slovácko i v devíti ubránilo remízu.

Oslabené Slovácko v Ďolíčku dokázalo vyrovnat

V dohrávce pátého kola se Klokani podruhé v této sezoně představili v Ďolíčku. Soupeř jim přijel až z dalekého Slovácka a na zápas se opět mohl těšit i Jakub Rada, který se po vynucené absenci na Spartě vrátil do základní sestavy.

Úvod zápasu žádné velké šance nenabídl. Akce Slovácka vyzněly do ztracena a Moustaphu Ndiayeho na hrotu Bohemky si zase pečlivě hlídali stopeři Trousil s Košútem. Až po dvaceti minutách přišly obrovské šance, bohužel ne pod domácím kotlem, kde chytal brankář hostí Melichárek.

Byl to naopak Martin Berkovec, kdo se ve vlhkém podnebí pořádně zapotil. První šanci nabídl Volešákovi svou ztrátou Jakub Rada, záložník Slovácka šel sám na Berkovce a vypálil po zemi, kde střele na cestě do branky zabránila noha domácího brankáře. Ve 25. minutě byl sám před brankou Bohemky tentokrát Ondřejka, ale nová jednička mezi třemi tyčemi si připsala další skvělý zákrok.

A pro Slovácko brzy přišel trest. Ve 33. minutě byl ve středu hřiště faulován Moustapha Ndiaye. U rozehrávky se dlouho radili Radek Šírl, Josef Jindřišek a Martin Kolář. Zřejmě si něco domluvili, protože Šírl posadil míč přímo na hlavu kapitána Jindřiška, který hlavičkou k tyči poslal Klokany do vedení.

To ale musel téměř okamžitě znovu zachránit fantastický zákrok. Ondřejka proti němu stál opět úplně sám, ale znovu nechal vyniknout dvanáctku v brance Bohemky, díky níž první poločas skončil nejtěsnějším vedením Bohemians.

V úvodu druhého dějství Bohemka kontrolovala hru a dávala si pozor na pokusy Slovácka o útok. Ty ale mohly vzít rychlého konce. Hostující Lukáš Kubáň si totiž v rozmezí 55. a 60. minuty nechal za dva ostré fauly dát dvě žluté karty a poroučel se do kabin.

Přesilovku mohla Bohemka téměř okamžitě využít. Po Šírlově rohovém kopu ale nastřelil Jakub Hora pouze tyč a přišel trest. Z minisérie dvou rohových kopů na druhé straně se prosadil Jiří Valenta a v pětašedesáté minutě vyrovnal.

Ani to nemuselo čtyři tisíce diváků v hledišti mrzet, to by ovšem střídající Matěj Štochl musel proměnit tisíciprocentní šanci, ve které pálil z penaltového puntíku proti bezmocnému Melichárkovi. Bohužel netrefil branku.
 
Slovácko dohrávalo o devíti hráčích. Čtvrthodinu před koncem se totiž do kabin poroučel po tvrdém faulu na Jindřiška a následné druhé žluté kartě i Ondřejka. Už dvoumetrový odchod ze hřiště mu trval asi 4 minuty a dalo se tedy tušit, co bude následovat. Bohemka se nedokázala dostat do většího tlaku. Jedině Radova střela skončila těsně vedle cíle. Bohemka si tak zapisuje do tabulky další bod za remízu 1:1.