Juniorka porazila Slavii 4:2

Mladíci slaví první tři body v sezóně v utkání s rivalem z Vršovic.

Juniorka porazila Slavii 4:2

K malému pražskému derby se sešly juniorské celky v Uhříněvsi. Na začátku utkání se hrál vyrovnaný fotbal, ale ani jeden z týmů se nedokázal prosadit a kvůli nepřesnostem přicházely o míče. Přeci jen více šancí k vstřelení branky ale měli domácí.

Klokani šli do vedení v 19. minutě. Hubínek vybojoval míč, jeho střelu ještě brankář Hrubeš vyrazil, ale Adam Klavík nezaváhal a poslal svůj tým z dorážky do vedení. Sešívaní nedokázali zareagovat, dělali školácké a naivní chyby. Druhou branku Bohemians přidal kapitán Žaloudek, ke kterému se dostal centrovaný míč a v nepřehledné situaci jej poslal do sítě.

Čtyři minuty před koncem prvního poločasu dostali sešívaní další ránu, když trestný kop rozehrál Petr Nerad a díky teči jednoho z hráčů skončil balon v brance nešťastného Hrubeše.

V kabině slávistů muselo být o přestávce obrovské dusno, po výkonu A-týmu v Gambrinus lize se každý obával obdobného fiaska. Ten ale nenastal. Slávisté jako znovuzrození vběhli na trávník a během čtyř minut stačili snížit na rozdíl jediné branky. Ve 47. minutě chytil příležitost za pačesy Miroslav Verner, který vstřelil opravdu nádherný gól z velkého vápna. Všichni přítomní jen sledovali, jak se míč stočil k tyčce a od té zapadl do branky.

Ihned ve 49. minutě slávisté hodně překvapili, když Hurka střelou protáhl Havránka a František Liška dorážel již do prázdné branky – 3:2. Hra nabrala hned jiných obrátek a rozměrů. Vyrovnaná hra, kombinační akce, hned lepší pokoukání pro diváka. Hosté se dlouho drali za vyrovnávací brankou, dokonce Hurka nastřelil břevno.

I na druhé straně se ozvala branková konstrukce, to když aktivní Klavík tečoval střelecký pokus Žaloudka. Klokani se branky přeci jen dočkali později, po centru Košaty se dostal v 84. minutě k zakončení hlavou Adam Klavík a pojistil tak Bohemce první tři body v sezoně.