Další výjezd k týmu z čela tabulky

V šestém kole zavítají Klokani do Liberce.

Další výjezd k týmu z čela tabulky

S těmi nejtěžšími soupeři se Klokani střetávají na svých výjezdech na začátku nové sezony. Po startu na půdě loňského vítěze z Plzně a vicemistra z Letné je teď čeká třetí tým loňské i aktuální tabulky - Slovan Liberec.

Severočeši bojují na více frontách. Vedle ligových soubojů se probojovali až do play off Evropské ligy a zápas s Bohemkou je čeká jen dva dny po návratu z Itálie, kde budou ve čtvrtek večer bojovat proti favorizovanému Udine. V domácí soutěži si tým Jaroslava Šilhavého připsal z pěti zápasů čtyři výhry, přesto má pouze vyrovnané skóre. Těsná vítězství nad Olomoucí, Slavií, Jihlavou a Brnem totiž dorovnává tři týdny starý čtyřgólový debakl v Mladé Boleslavi.

Klokani až na rehabilitujícího oslavence Martina Cseha trénují kompletní. „Kalina a Šírl doléčují drobná zranění z pondělí, ale do zápasu zbývají tři dny a měli by být připraveni,“ hlásí z kabiny Bohemians trenér Jozef Weber, který může pro neděli počítat i s Moustaphou Ndiayem, který proti svému mateřskému klubu může nastoupit. Velké zápasové vytížení domácích nebude podle trenéra hrát velkou roli „Tyhle týmy jsou na to zvyklé, mají široký kádr a žádnou zásadní roli to hrát nebude,“ varuje Weber před nedělním soupeřem.

Poslední gól a bod na libereckém stadionu U Nisy zařídil před třemi lety Vladimír Bálek, jenž se tehdy za Bohemku podepsal pod konečný výsledek 1:1. Po dalších dvou zápasech na severu Čech ale odjížděli Klokani s prázdnou a pokaždé se o to zapříčinil i nynější sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar. V předminulé sezoně pečetil hladkou výhru 3:0, v té předchozí se jediným gólem zápasu zapsal do Klubu ligových kanonýrů.

Zápas začíná v neděli večer s pro pražské fanoušky poněkud nepraktickým výkopem v 19:00. Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Libor Kovařík za pomoci asistentů Kryštofa Mencla a Jiřího Moláčka. Vstupenky do sektoru hostí budou k dispozici přímo na stadionu U Nisy, který se otevírá dvě hodiny před výkopem. Fanoušci Bohemians mají bohužel zákaz přinést si papírové choreo.