Rozhodla nešťastná chyba

Trenéři Weber a Šilhavý hodnotí zápas v Liberci.

Trenér Jozef Weber připravoval v týdnu svůj tým především na vstup do utkání. „Věřili jsme, že na Liberci čtvrteční utkání zanechá nějaké stopy, ale domácí byli aktivnější. Přehráli nás kvalitou, rychlostí a když jsme se s tím vyrovnali a začali hrát aktivně, přišla nešťastná chyba a Liberec dobře vyřešil brejkovou situaci. Místo, abychom šli do kabin s bezbrankovým stavem, museli jsme dotahovat,“ mrzela chyba před pauzou hlavního trenéra Klokanů.

Ve druhé půli byla z naší strany obrovská snaha a nasazení, ale ve finální a předfinální fázi chyběla kvalita. Mohli jsme vytěžit víc, ale řešení nebylo vždy optimální. Kluci to ale odmakali. Odehráli svůj standard a nemůžu jim nic vyčítat,“ hledal nakonec pozitiva Weber. „Liberec vyhrál zaslouženě a doufám, že ho ve čtvrtek čeká podobný výsledek,“ popřál nakonec svému kolegovi do souboje o Evropskou ligu.

Trenér vítězů Jaroslav Šilhavý poděkoval svým svěřencům za přístup k zápasu. „Nebylo jednoduché to po čtvrtku srovnat v hlavách, ale kluci to vzali za správný konec. Hlavně v prvním poločase. Dali jsme gól po dobře vyřešeném rychlém protiútoku a měli jsme i další příležitosti. Ve druhé půli soupeř vycítil šanci. My jsme znervózněli, nepodrželi míč a nedotáhli akce do otevřené obrany. Bohemka sympaticky napadala, chtěla srovnat, ale neměla žádnou velkou šanci. Obrana v čele s Kovářem to zvládla velice dobře,“ pochválil své zadáky trenér Liberce, který při skládání sestavy myslel i na čtvrteční odvetu proti Udinese. „Konzultovali jsme to i s hráči. Někomu může odpočinek pomoc, ale většina chtěla hrát, chtěli jsme ale přendat zátěž na více hráčů,“ uzavřel Šilhavý.