Ďolíček uvidí souboj nováčků

V rámci sedmého kola přijede v neděli Znojmo

Ďolíček uvidí souboj nováčků

Až v sedmém kole hraje Bohemka poprvé v tradičním termínu, tedy v neděli od pěti. Soupeřem v utkání nepřenášeném žádnou z televizních stanic jí bude druhý nováček v nejvyšší soutěži – Znojmo.

Tým Leoše Kalvody zůstává jediným týmem v Gambrinus lize bez vítězství. Své tři body do tabulky nasbíral za remízy na Dukle, s Teplicemi a v Jablonci. Jihomoravanům se, až na jednu výjimku, nedaří v nejvyšší soutěži hlavně střelecky. V pěti ze šesti dosavadních zápasů vstřelili jediný gól, který zajistil bod z Julisky. Všem statistikám a pravidlům se ale vymyká dva týdny starý zápas v Jablonci, kde bláznivá přestřelka skončila výsledkem gólově bohatého hokejového utkání – 5:5.

Jedinými absentujícími hráči pro nedělní zápas jsou Martin Cseh a Petr Nerad, který kvůli poškozeným kolenním vazům z tréninku vyfasoval berle. „Jinak je tým kompletní a připravuje se na soupeře, který má skoro stejně bodů, my jsme ale měli hodně těžký start. V tréninku děláme vše proto, abychom zápas zvládli. Věřím, že klukům nebude svazovat nohy nervozita,“ řekl pro oficiální stránky před nedělí trenér Jozef Weber. Z atmosféry zaplněného Ďolíčku bude ale zřejmě nervózní soupeř, který opravdu domácí prostředí minimálně během podzimní části nepozná.

Znojmo je v lize úplným nováčkem, půjde tedy o první měření sil v nejvyšší soutěži. Obě mužstva ale bojovala v loňské druholigové sezoně a potkala se i mimo ni. Domácí utkání před rokem v Ďolíčku rozhodl jediným gólem zápasu Jakub Rada, ve Znojmě pak Klokani nevyužili své šance z úvodu utkání, prohráli dvoubrankovým rozdílem a navíc tehdy přišli o kapitána Radka Sňozíka. Znojemští slavili vítězství i před dvěma lety v pohárovém utkání, ve kterém porazili tehdy prvoligovou Bohemku 2:1.

Jako hlavní rozhodčí byl na zápas delegován Pavel Orel, asistovat mu budou pánové Jiřík a Štěrba, pro něž to bude druhé vystoupení s praporkem v letošní sezoně. Vstupenky jsou v prodeji už nyní ve fanshopu, nebo přes internetovou síť Ticketportal. V neděli se pak pokladna č. 1 otevírá ve dvě hodiny odpoledne, celý stadion pak o hodinu později. Ve fanshopu budou připraveny novinky a od čtyř hodin i Petr Nerad, který tu bude mít až do začátku zápasu autogramiádu.

Bohemians Praha 1905 - 1. SC Znojmo FK
Neděle 1. záři 17.00 (Ďolíček)