Důležité tři body zůstávají v Ďolíčku

Brankami Moravce a Bartka porazila Bohemka Znojmo 2:0.

Důležité tři body zůstávají v Ďolíčku

V sedmém kole si fanoušci Bohemky poprvé užili zápas v tradičním termínu. V neděli od pěti hodin hostili Klokani druhého nováčka letošní prvoligové sezony 1. SC Znojmo. Do zápasu nemohl Jozef Weber počítat s Petrem Neradem ani Moustaphou Ndiayem, které nepustilo na hřiště drobné zranění kolena. Na hrot útoku se tak postavil Matěj Štochl.

I s podporou vytáhlého Matěje Štochla v útoku byli Klokani od počátku aktivnější, nedostávali se ale k zakončení, až s blížící se patnáctou minutou se k šanci prokombinovali Štochl, Hora a zakončující Kalina, ten stál ale podle názoru pomezního rozhodčího v ofsajdu. O deset minut později se ve velké šanci ocitl i David Bartek, ke kterému propadl Horův centr, z malého vápna ale zamířil vysoko nad.

Podstatně větší míru klidu v zakončení prokázal ve 27. minutě Jan Moravec. Ten se dostal k míči po odvážném průniku Kaliny do vápna, uvolnil se k zakončení a do protipohybu brankáře Hrubého poslal Bohemku do vedení.

Šanci na zvýšení náskoku měl po půlhodině hry David Bartek, který šel po Moravcově přihrávce z úhlu sám na Hrubého. Záložník s pětkou na zádech vzal zakončení na sebe a pozorný Hrubý mu střelu na vzdálenější tyč zlikvidoval. Do kabin tak šla Bohemka s nejtěsnějším vedením.

Po změně stran byl v zelenobílém dresu aktivní hlavně Matěj Štochl. Žádný z jeho nájezdů na brankáře Hrubého se ale neujal. Smůlu v zakončení měl i Jakub Hora, který se ve vápně Znojma dostával k hlavičkám, hned třikrát ale mířil těsně vedle.

Když se z jasné šance po Šírlově centru neprosadil ani Jakub Rada, pojistila si Bohemka vedení z mnohem méně nápadné akce. Běžela dvaašedesátá minuta, když Martin Berkovec poslal dlouhý výkop směrem k brance hostí. Tam míč přeskočil znojemského obránce a dopadl přímo na kopačku Davida Bartka, který prostřelil Hrubého a zdvojnásobil vedení Klokanů. Bohemka v této fázi hry vládla na hřišti a Znojmo mohlo děkovat Hrubému, že skvělým zákrokem zneškodnil střelu po průniku Radka Šírla.

Až dvacet minut před koncem přišly velké šance Znojma. Angažoval se v nich střídající Tomeček, který se nejdříve zastřeloval, ale poté v 80. minutě stál sám před Martinem Berkovcem, který vytáhl první skvělý zákrok.

Podruhé se Martin Berkovec zaskvěl proti Nepožitkově střele ze šestnácti metrů osm minut před koncem. Tvrdý projektil ale jistě zalepil do rukavic a uklidnil tým do posledních minut zápasu. V těch už se Znojmo do žádné šance nedostalo a prohrálo v Ďolíčku 2:0. Bohemka se před reprezentační pauzou posunula mezi šest sedmibodových týmů v tabulce.