K úplné spokojenosti chyběl jen třetí gól

Leoš Kalvoda a Jozef Weber o nedělní výhře Bohemky.

K úplné spokojenosti chyběl jen třetí gól

Znojemský trenér Leoš Kalvoda na pozápasové tiskové konferenci v Ďolíčku přiznal, že už se opakuje. „Ať hrajeme kdekoli, jsou první poločasy z naší strany hrůza. Něco si řekneme, motivujeme se, ale zůstane to v kabině,“ stěžuje se lodivod ligového nováčka, jenž si uvědomuje, že podobné výkony na udržení příslušnosti k elitě nestačí. „Mužstvo prokazuje, že nemá vnitřní sílu. Pokud do toho nedají víc zarputilosti a bojovnosti, tak nemáme šanci.

Nedělní zápas rozhodly podle Kalvody hlavně chyby jeho svěřenců. „Předvedli jsme slušnou hru mezi vápny, ale nabídli jsme Bohemce dvě branky vlastními hrubkami. Při první Moravec prošel mezi čtyřmi hráči a to, co se stalo před druhou, snad ani není možné,“ podivil se zkušený trenér. Ten byl nezvykle tvrdý i na největší hvězdu svého týmu Marka Heinze, který až po konci zápasu dostal čtvrtou žlutou kartu, pro kterou bude chybět v příštím zápase. „Něco jsem mu řekl a určitě se to bude ještě dál řešit. Hráč Markových kvalit si tohle nemůže dovolit,“ prohlásil rozhodně Leoš Kalvoda.

Zatímco Znojmo má s úvodní částí zápasu problém, Bohemce se v ní daří. „Z posledních pěti zápasů jsme vždy kromě Liberce vedli,“ připomíná Jozef Weber. „A i dnes jsme utkání kontrolovali až do 70. minuty, kdy přišly podvědomé obavy z výsledku a Znojmo si vytvořilo nějaké šance a závary. Jestli mi něco chybělo, tak to byl třetí gól, který by definitivně rozhodl, ale vítězství 2:0 je zasloužené a spravedlivé.“

Po tříbodovém zisku v souboji nováčků se Bohemka posunula mezi zástup sedmibodových celků, které jsou seřazeny od osmého do třináctého místa v tabulce, opustila tedy sestupová místa. „Je to psychologicky lepší, hezky se na to dívá, ale určitě to není rozhodující. Neměli jsme optimální rozlosování a hráčům jsem skoro zakazoval koukat se na tabulku, aby se nestresovali, že jsme po šestém kole na sestupových příčkách, když jsme hráli v Liberci, na Spartě a v Plzni. I tam jsme chtěli uhrát body, ale jsme realisté a všichni víme, že klíčová utkání nás teprve čekají,“ vyhlíží dění po reprezentační pauze trenér vítězných Bohemians Jozef Weber.