Juniorka dokázala v poslední vteřině rozhodnout

Bohemka porazila Viktorii Plzeň těsně 3:2.

Juniorka dokázala v poslední vteřině rozhodnout

V 8. kole Juniorské ligy přijela do Uhříněvse juniorka Plzně posílena o dva hráče áčka, Marka Hanouska a Mladena Veselinoviče. Klokani poslali z kabiny A mužstva do branky Petera Gabriše, v poli hrál od začátku Lukáš Budínský a Milan Havel.

Začátek utkání byl hodně opatrný a hrál se fotbal především od vápna k vápnu. Výraznější šance přišla až ve 20. minutě, ale Michal Hubínek střílel z první nad branku. Ve 24. minutě přišla podobná akce, tentokráte s lepší koncovkou. Na Havlův centr si dobře naběhl Jakub Košata a špičkou kopačky poslal Klokany do vedení.

Šanci měla i Plzeň, Pernglau ale ve 39. minutě mířil těsně vedle. Pár vteřin před poločasovým hvizdem využili plzeňští fotbalisté chyby bohemácké obrany, řítili se na Gabriše, ale Mlynařík nastřelil pouze břevno. Bohemka tedy udržela hubeného poločasové vedení 1:0.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky vyšel zelenobílým parádně. Kraus poslal z přímého kopu nadýchaný centr, který propadl až k Havlovi a ten ve skluzu poslal míč do sítě soupeře. Plzeň hru sice více otevřela, šance Václava Šebka se ale neuchytila, stejně jako ostatních Klokanů.

Střídající Kratochvíl, který rychle pronikl do vápna Bohemians, se z nenápadné akce dokázal prosadit a snížil na 1:2. Klokani začali hrát lehce nervózně a zbytečně ztráceli míč. Až v 85. minutě přišel trest. Po zvláštně posouzeném a odpískaném faulu dokázal z přímého kopu srovnat skóre Marek Hanousek.

V samotném závěru zkusili Klokani ještě zabojovat o tři body. Po dravé akci Bartáka gól ještě nepřišel, ale pár vteřin před koncem dokázal přidat vítězný gól Christian Ibeagha a Bohemka si připsala druhou výhru v sezoně.