Souboj juniorek nováčků vyhrálo Znojmo

Po dlouhé době vyběhl poprvé na trávník Martin Cseh.

Souboj juniorek nováčků vyhrálo Znojmo

Zápas desátého kola Juniorské ligy byl přeložen už na čtvrtek krátce po poledni. Možná proto se v dresu Jihomoravanů objevili hned tři hráči, kteří pamatují nedávné prvoligové utkání v Ďolíčku. V Uhřiněvsi nastoupili Simerský, Vašíček a Hrošovský. V Zelenobílém se na hřišti poprvé po dlouhé pauze objevil Martin Cseh.

I se zkušeným rekonvalescentem ve středu obrany byli mladí Klokani v úvodu zápasu aktivnější. Jejich útočné akce rozjížděl podél pravé postranní čáry Milan Havel, jeho nabídky ale nabíhající Hubínek ve vápně neproměňoval. Hned ve druhé minutě jeho střelu chytil znojemský brankář Holeček, o pět minut později mu  zblokovala střelu obrana hostí na roh.

Na druhé straně hřiště se do šancí dostával hlavně střelec Vašíček, jeho střely ale také postrádaly razanci a přesnost. Přesto se juniorka Znojma po dvaceti minutách hry dvakrát prosadila. Ve dvaadvacáté minutě prošel k centru Hrošovský a přestože Havránek první střelu vyrazil, měl Juhaňák dostatek času míč zpracovat a dostat ho do sítě. Ve 27. minutě se situace opakovala. I přes zákrok Havránka dostal čas ke druhému zakončení Hájek a zajistil hráčům ve fialovém dvoubrankové vedení.

Chvíli trvalo, než se mladí Klokani vzpamatovali ze dvou rychlých úderů, po půlhodině hry se ale znovu dostali do hry. Košatova střela z přímého kopu sice ještě skončila nad brankou, ve 34. minutě ale spolupráci Tomáše a Václava Šebka zakončil Martin Hejno a snížil.

I tak mohlo mít Znojmo do přestávky dvoubrankový náskok, proti tvrdé ráně Hrošovského se ale vyznamenal Havránek a když se těsně před pauzou neprosadil ani hlavičkující Havel, skončil první poločas za stavu 1:2.

Krátce po změně stran mohl jít do protiútoku hostující Juhaňák, zakončoval ale příliš zbrkle, téměř z poloviny hřiště a Havránkovi tak na první pohled velmi nebezpečná situace žádné starosti nenadělala. O mnoho nadějnější zakončení předvedl osmnáctiletý útočník deset minut po přestávce. Havránek byl ale na zemi u tyče včas.

V pětašedesáté minutě už ale ani skvěle chytající brankář Bohemians nic nezmohl proti nápadité kombinaci hostí na jeden dotek. Lacko s Vašíčkem připravili Kirschnerovi míč před prázdnou branku a Znojmo vedlo 3:1. O chvíli později se proti Kirschnerově střele z hranice vápna opět vyznamenal Jiří Havránek.

Čtvrt hodiny před koncem se po levé straně prosmýkl Košata, na hranici velkého vápna našel Havla, který nastřelil tyčku a hosté odvrátili míč na rohový kop. Těsně před tím na hřiště vyběhl Jakub Řezníček, nezdržel se ani 20 vteřin a po zmiňovaném rohovém kopu snížil zpět na rozdíl jediné branky. 

Deset minut před koncem mohl střídající útočník dokonce vyrovnat, po průniku do vápna mířil ale těsně vedle a rozvlnil pouze boční síť. Posílený tým znojemské juniorky si tak odváží z Uhříněvsi tři body za výhru 3:2.