Byl vidět velký rozdíl v kvalitě

Jozef Weber a Martin Svědík hodnotí zápas v Ostravě.

Nejen podle Jozefa Webera měla Bohemka skvělý vstup do utkání. „Nešlo jen o góly, ale od první minuty jsme měli náznaky šancí. Bylo vidět, že s naší pohyblivou ofenzivní vozbou si domácí nedokážou poradit a byla jen otázka času, kdy se nám z toho podaří dát gól. Povedlo se, přišly další dva a zdálo se, že domácí jsou na kolenou,“ pochválil Klokany Weber, který ale na výkonu v prvním poločase přesto našel kaňku. „Tou byl inkasovaný gól. Zbytečně jsme znervózněli, domácí vycítili šanci a pokusili se nás zatlačit. Měli standardní situace, ale po deseti minutách jsme opět hru kontrolovali,“ byl spokojený trenér Bohemky. Celkově bylo utkání podle trenéra vítězů jednoznačné. „Byl vidět větší rozdíl v kvalitě, než jsme čekali a vítězství je naprosto zasloužené.“

Dvacet minut před koncem musel narychlo vynuceně střídat Václav Kalina „Jde o takové hokejové zranění,“ informoval po utkání Weber, „má roztrženou měkkou tkáň nad kotníkem a právě teď ho doktor šije. Něco takového jsem dlouho nezažil, ale doufám, že bude v pořádku.

Domácímu trenéru Svědíkovi se zápas nehodnotil lehce. „Už poněkolikáté jsme inkasovali lacinou branku ze standardní situace. Zase jsme selhali v pokrytí hráče a když tenhle tým dostane gól v deváté minutě, nastane rozdíl v kvalitě, v odvaze hráčů vzít si míč a hrát, tvořit,“ hledal důvody porážky šéf domácí lavičky. „Pak je úplně jedno, v jaké sestavě a rozestavení nastoupíte, protože to jsou chyby, které soupeři trestají a sami je proti nám nedělají. Ve druhém poločase jsme se snažili, ale takhle jsme se měli rvát od začátku. Načal nás první gól a pak už je složité zápas otáčet,“ byl si vědom Svědík.

V dresu Baníku nastoupila jiná sestava, než před reprezentační přestávkou, Svědík ale nechtěl bezprostředně po zápase soudit, až na jednu výjimku. „Není důležité, jak to zvládli jednotlivci, ale že to nezvládl celý tým. K tomu přispívají individuální chyby a zbytečná penalta. Výkon Milosavljeva, který ji zavinil, byl pro mě nepochopitelný a naprosto neprofesionální.