Třetí díl moravské minisérie

V neděli přijede do Ďolíčku Olomouc.

Třetí díl moravské minisérie

Šest bodů získaných ve dvou zápasech okolo reprezentační přestávky posunulo Bohemku až do první poloviny tabulky, v devátém kole ale přijede do Ďolíčku soupeř, jehož ambice jsou mnohem vyšší, než současné desáté místo. V neděli do Ďolíčku dorazí Sigma Olomouc.

Hanáci ve všech kategoriích předvádějí rychlý, útočný fotbal a nejinak je tomu u týmu Martina Kotůlka. Hlavní trenér Sigmy se ale musí vypořádat s odchody ofenzivních opor. Hořava a Pospíšil již nyní oblékají dres plzeňské Viktorie a na Andrově stadionu je má nahradit třeba exklokan Michal Ordoš, nebo mladý odchovanec David Houska. I s touto dvojicí v základní sestavě si „modrá lavina“, jak se Olomoučtí přezdívají, připsala v sobotu teprve druhé vítězství. Přestřelku s Jihlavou vyhrála 4:3 gólem z nastaveného času.

Poslední zápas Olomouce viděl na cestě z Ostravy i Jozef Weber. „Sigma je dobře poskládaný a kvalitní tým. Jsem přesvědčený, že se zvedne, jen doufám, že to bude až po neděli,“ říká s úsměvem trenér Bohemians. „Nyní vkládají naděje do svých mladých hráčů a podle toho, co jsem viděl, ví, o čem mluví. Je v nich totiž velká perspektiva.

Andrův stadion měl šéf lavičky Klokanů na cestě zpátky z ostravských Bazalů, kde si jeho svěřenci připsali první letošní vítězství na hřišti soupeře. „Na Baníku vyvrcholila naše snaha z posledních pěti zápasů. Ne všechny se sice výsledkově povedly, ale věděl jsem, že když budeme pokračovat v podobných výkonech, můžeme v Ostravě bodovat. S Olomoucí to ale bude jiný zápas,“ varuje před uspokojením.

Vedle výsledků je potěšující i stav marodky v Ďolíčku, ta je totiž prázdná. „Snad poprvé trénujeme úplně všichni. Dvacet hráčů do pole a tři brankáři. Jsou to nové, příjemné starosti,“ přiznává trenér, kterému do týmu v průběhu týdne přibyla nová tvář. Dmytro Jeremenko se ale proti Olomouci ještě nepředstaví. „Dyma se teprve ve středu zapojil do tréninku. Musíme počkat, než se s týmem sžije a máme malý problém s jazykovou bariérou,“ přiznává Weber, který z ruštiny maturoval před dlouhými dvaadvaceti lety. „Doufám ale, že aklimatizace proběhne rychle a Dmytro rychle naplní potenciál, který v něm vidíme.

Všechny čtyři výhry ze vzájemných zápasů si Klokani připsali v domácích zápasech, dvě poslední ale diváci viděli v edenu a záběrech ze Strahova. Ďolíček se z výhry nad Sigmou radoval naposledy před více než dvanácti lety. Minulý zápas v edenu skončil remízou 1:1, když na Nešporovu branku z úvodu zápasu odpověděl ještě před přestávkou Hořava.

Hlavním rozhodčím nedělního zápasu byl delegován Zdeněk Proske, kterému budou z postranních čar asistovat Antonín Kordula a Radek Kotík. Vstupenky jsou již nyní k mání ve Fanshopu v Ďolíčku a na internetovém serveru Ticketportal.cz. V neděli se Ďolíček otevírá tradiční dvě hodiny před výkopem zápasu, tedy ve tři hodiny po poledni. Fanouškům tak zbývá čas i na návštěvu Fanshopu, kde je čekají zajímavé novinky a návrat vyprodaných triček.

Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
Neděle 22. září 2013, 17.00 (Ďolíček)