První porážka v Ďolíčku

Olomouc si odváží z Vršovic tři body.

První porážka v Ďolíčku

V neděli zakončila Bohemka v Ďolíčku trojboj zápasů s moravskými celky. V devátém kole Gambrinus ligy přijela do Vršovic Sigma Olomouc.

Po vítězném utkání v Ostravě neměl Jozef Weber důvod měnit vítěznou sestavu, v Ďolíčku ale Klokany čekal úplně jiný zápas. Míč na kopačkách měla od začátku utkání častěji Sigma. V úvodních minutách jen těsně vedle střílel Karaš, poté na Vepřekův nástřel před branku nedosáhl Adam Varadi.

Největší šanci Bohemky v prvním poločase měl ve 23. minutě Matěj Štochl. Ten vystihl rozehrávku Sigmy a byl sám před Blahou, při zakončení ale vsadil na razanci a brankář Sigmy mu střelu vyrazil.

Poté se opět dostala ke slovu Olomouc. Vepřek si zaběhl do uličky mezi zelenobílé stopery a mířil těsně vedle. Nakonec ale Sigma svou převahu se štěstím využila. Těsně před koncem prvního poločasu se po rohovém kopu dostal ke střele Ordoš a trefil Jindřiška tak, že Martin Berkovec v brance již nedokázal na změnu směru míče zareagovat. Bohemka tak po prvním poločase prohrávala.

Do druhého dějství nastoupili Klokani aktivně ve snaze vyrovnat, střela Josefa Jindřiška z přímého kopu ale trefila zeď, Jakub Rada mířil hlavou nad a Matěj Štochl po závaru ve vápně pálil sice tvrdě, ale mimo. Když Blaha lapil i centr čerstvého Koláře těsně před nabíhajícím Bartkem, prosadila se Sigma.

Adam Varadi v 59. minutě ležel ve vápně po jednom z předchozích soubojů. Jak ale viděl, že se k němu blíží míč nepřesně zakončený jeho spoluhráčem, byl bleskurychle připraven uklidit míč za Berkovcova záda.

Poslední půlhodinu se Klokani podporováni téměř čtyřmi a půl tisíci diváky snažili zápas zdramatizovat, vytvořili si ale pouze náznaky šancí, jako přesný Šírlův centr na střídajícího Nerada, který ale skončil pouze rohem. Neujala se ani tvrdá střela Rady z přímého kopu.

V posledních minutách zápasu snaha Bohemky vrcholila. Jakub Hora se uvolnil ke střele, do kterému obětavě strčil hlavu hostující Škerle a musel být ošetřován. Další šanci Jakuba Hory o chvíli později zase zastavila záda Davida Bartka. Že Bohemce není přáno dokázaly poslední minuty. Neujaly se ani nůžky Ndiayeho a tvrdou ránu Rady zneškodnil Blaha. Bohemka tak poprvé v nové sezoně v Ďolíčku prohrála a Olomouc si odváží tři body po výhře 2:0.