Juniorka těsně prohrála

Hráči z áčka nepomohli juniorům k vítězství nad Libercem.

Juniorka těsně prohrála

Ve 12. kole přijela juniorka Slovanu Liberec do Uhříněvse, aby se střetla s Bohemkou. Se Severočechy přijel trenér David Vavruška, který v minulých letech trénoval mládežnická mužstva vršovických Bohemians. Na druhé straně přijeli posílit juniorku hráči ze širšího kádru A mužstva. Po zranění se rozehrával Martin Cseh, ve stoperské dvojici s ním nastoupil Daniel Krch. V brance chytal poločas Jiří Havránek, v ofenzivních řadách se představil ještě Milan Havel, Moustapha Ndiaye a po zranění Petr Nerad, nastoupila i nová posila Klokanů Dmytro Jeremenko.

Utkání začalo velkou snahou Bohemians skórovat. Vlastně se hrálo jen na jednu branku, obranná čtveřice Slovanu ovšem odolávala. Hned zkraje utkání si centr dobře zpracoval Jeremenko, přiťukával Havlovi, gólman byl ovšem na svém místě. Ani Žaloudkova prudká střela z voleje se neujala.

Na druhé straně se blýskl perfektním zákrokem Havránek, který vytěsnil Bouškovu ránu na roh. Po půlhodině hry zkoušel tvrdou ranou ohrozit Koláře v brance Liberce Jeremenko, ale mířil doprostřed branky.

A ke slovu se dostal na deset minut Slovan. Hra se začala vyrovnávat a ve 37. minutě dokázali hráči v modrém skórovat. Janošík na levé straně zatáhl míč až k brankové čáře, poslal míč pod sebe, Dydkowicz si udělal ve vápně ještě rychlou kličku a poté již neměl problém umístit balón k tyčce a poslal Liberec do vedení.

Ke konci půle se neujala Hubínkova střela, předtím pálil Nerad, ale všude byl včas liberecký Kolář. Malinova střela letěla mimo tři tyče a Krchova hlavička také těsně minula branku. I proto po prvním poločase vedl Liberec o jednu branku.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce ubylo šancí. Po hodině hry udělal stoper hostů Lukes obrovskou minelu, Ndiaye tváří v tvář gólmanovi svoji šanci ale neproměnil. V 70. minutě trefila Krchova hlavička jen brankáře a o tři minuty později nastřelil střídající Barták pouze břevno.

Závěrečný tlak Bohemians ke gólu nevedl, a proto se hosté mohli radovat z hubeného vítězství a posunu v tabulce již na šestou příčku. Za týden hrají mladíci venku s Varnsdorfem, další domácí kolo je čeká s Baníkem Ostrava 7. října v Uhříněvsi.