Svatováclavská nadílka v Teplicích

Žlutomodří porazili Bohemku 5:1.

Svatováclavská nadílka v Teplicích

První třetinu zápasů první ligy zakončila Bohemka v Teplicích, které překvapivě okupují třetí příčku tabulky. Trenér Jozef Weber v týdnu přemýšlel o změnách v sestavě, nakonec ale Na Stínadlech nastoupila úplně stejná sestava, jako před týdnem s Olomoucí.

Na první pohled jednoduchou kombinaci, kouzlo domácího úspěchu, předvedli žlutomodří Klokanům již ve třetí minutě zápasu. Na jejím konci byl Matula, který tvrdou ranou napálil tyčku branky Martina Berkovce.

Po úvodním varování se Klokani svým soupeřům vyrovnali a chvíli je nepouštěli do velkých šancí, přesto po čtvrthodině inkasovali. Přímý kop posadil Jan Krob přesně na hlavu svého spoluhráče z obrany Josefa Kaufmana, který sám před Berkovcem dostal míč do branky.

Zatím ale nešlo o začátek teplického brankostroje, to Klokani byli v následujících minutách aktivní. Na Šírlův centr ještě žádný ze spoluhráčů nedoskočil, ale se střelou Davida Bartka už měl brankář Grigar u své pravé tyče hodně práce. Úplně bezmocný pak byl v pětadvacáté minutě, kdy Jakub Hora zatáhl míč po křídle a nastřelil míč přímo do nohy Matěje Štochla, který o tyč vyrovnal.

Pak ale opět převzali iniciativu domácí. Nivaldo Santos se po rohovém kopu prokličkoval až do palebné pozice a donutil Martina Berkovce ke skvělému zákroku. Ve 32. minutě už byl ale i brankář Bohemky krátký. Aidin Mahmutovič měl dost času pohrát si s Jakubem Štochlem a připravil míč Salamimu do jasné šance, ten poslal míč k tyči a zajistil Teplicím vedení.

To nezměnil ani Jakub Štochl, který o pět minut později vybojoval míč na Krobovi a proti jeho střele, kterou mu srazil jeden z teplických obránců do protipohybu, musel Tomáš Grigar předvést skvělý zákrok a vytáhl ji na břevno. Když se pak po Nivaldově centru netrefil Litsingi, skončil první poločas 2:1.

Hned zkraje druhého dějství mohly Teplice zvýšit svůj náskok. Pár vteřin po úvodním hvizdu šel skoro sám na branku Nivaldo, Jakub Štochl mu ale skluzem šanci na poslední chvíli překazil. Bohemka pak na chvíli přebrala iniciativu a držela častěji míč na kopačkách, její snahu utnul třetí gól. Ljevakovičova střela sice šla doprostřed, těsně před Berkovcem ale zaplavala a skončila v síti.

Jozef Weber se pokusil posílit ofenzivu nasazením Moustaphy Ndiayeho a stažením Jana Moravce do obrany, účinek byl ale opačný. Právě po faulu Jana Moravce zahrávaly Teplice v 72. minutě pokutový kop a Mahmutovič svým desátým gólem v sezoně zvýšil na 4:1.

Martin Berkovec se na začátku poslední čtvrthodiny zápasu zaskvěl proti Táborského střele z voleje a chvíli poté z rychlého protiútoku měla šanci Bohemka. Ndiaye ani Štochl ale nevyužili Grigarova zaváhání.

Když to nešlo razancí, prosadil se Ivo Táborský technicky. 10 minut před koncem sice Berkovec vyrazil přímý kop Teplic, Táborský ale obloučkem vrátil míč do branky. Zápas se dohrával v exhibičním tempu. Teplice zvítězily, jak se shodli oba trenéři, až příliš velkým rozdílem 5:1 a Klokani mají tři týdny na to, aby se do zápasu s Jihlavou vzpamatovali.