Vše rozhodl třetí gól

Jozef Weber a Zdeněk Ščasný o zápase v Teplicích.

Trenér Bohemky Jozef Weber rozdělil na tiskové konferenci zápas na dvě části, které rozdělil třetí gól domácích. „Do té doby jsme byli Teplicím vyrovnaným soupeřem. Přijeli jsme je pozlobit, hrát aktivně a útočně. To se povedlo a přispěli jsme tím ke kvalitě utkání. Po třetí brance už ale kvalitu dělalo jen jedno mužstvo a na naše hráče padla frustrace. Konečný výsledek a závěr utkání kazí náš výkon, ale Teplice vyhrály zaslouženě. Jsou v laufu a daří se jim,“ zhodnotil lodivod Klokanů.

Hlavním rozdílem zápasu byli ofenzivní hráči Teplic, Klokani ale přišli na způsob, jak se jim vyrovnat a část zápasu se to dařilo. „Je těžké jim čelit. Věděli jsme, že jsou v takové formě, kterou můžeme eliminovat jen útočným fotbalem. Pokud bychom se nechali zatlačit, byl by to problém. Tím, že Teplice získaly nadstandardní zahraniční hráče, se staly výborným mančaftem a myslím, že budou hodně vysoko,“ prognózuje nadějnou žlutomodrou budoucnost trenér Bohemians.

Ten se i za nepříznivého stavu snažil výsledek zvrátit. „Chtěli jsme dostat do hry druhého útočníka. Na pravé straně nám dělal problémy Nivaldo, tak jsme to řešili Moravcem, jedním z našich nejrychlejších hráčů,“ poodkryl karty trenér, který následně vysvětlil i rychlé stažení Ndiayeho. „Rozhodně jsem ho nechtěl zmuchlat a trošku si vyčítám, že jsem ho tam hodil. Moustapha je mladý hráč a bylo to pro něj těžké. Měl tam tři ztráty, siloví hráči Teplic mu brali míč a to utkání bylo nad jeho síly,“ uznal na závěr tiskovky trenér Bohemians Jozef Weber.

Zdeněk Ščasný ve druhé části setkání s novináři nemohl být nespokojený. "Vyhráli jsme snad až příliš vysokým rozdílem, pro Bohemku je to krutý výsledek. I díky soupeři šlo o velmi zajímavý zápas, dlouho jsme se nemohli dostat k naší hře. Nejen proto, že nám chyběl pohyb, ale také díky výborné hře Bohemky. Proto byl strašně důležitý druhý gól,“ našel domácí trenér druhý rozhodující moment zápasu. „O přestávce jsme se snažili hráče uklidnit. Počítal jsem s tím, že když přidáme třetí branku, vrátíme k naší hře a to se nakonec splnilo. Vítězství se ale vůbec nerodilo lehce a o to víc si ho vážím. Tímhle způsobem musíme pokračovat.

Slabší částí teplické hry je obrana. „Bohemku jsme pouštěli do protiútoků tím, že jsme nepodrželi důležité míče,“ prohlásil Ščasný a jako příklad uvedl ztrátu Nivalda před vyrovnávací brankou, „defenziva není otázkou čtyř hráčů vzadu, ale celého mužstva a to myslí spíše dopředu. Je to sice pěkné pro diváka, ale složitější pro trenéra,“ přiznal trenér Teplic.

Ten se se svým týmem pohybuje na výborném třetím místě tabulky. „Mužstvo je v euforii, ale musíme udržet soustředění, abychom hráli od první minuty. Sám jsem dost zkušený, abych ji nepodlehl, protože když si začnete myslet, že něco umíte, je to začátek konce. Máme hroznou radost, že jsme nahoře, ale to je všechno. Teď nás čeká hodně tréninku a přípravy na Brno,“ má vítězný trenér jasno o plánu na dlouhou přestávku.