Juniorka vybojovala bod proti Baníku

Třetí tým tabulky v Uhříněvsi neskóroval.

Juniorka vybojovala bod proti Baníku

Už čtrnácté kolo měla na programu letošní Juniorská liga. V jejím rámci mladí Klokani přivítali v Uhříněvsi juniory Baníku Ostrava.

Bohemce chvíli trvalo, než se dostala do zápasu, z úvodních šancí ostravských Staška a Byrtuse ale velké ohrožení nebylo. Ofenzivu Klokanů rozhýbal Havel, ten měl i první velkou šanci, kdy míč procedil i přes brankáře Jaška, toho ale na brankové čáře zastoupil mládežnický reprezentant Stronati. Pro Havla navíc zápas po dvaceti minutách skončil, natáhl si totiž stehenní sval.

Diváci v Uhříněvsi byli svědky několika šancí na obou stranách. Při příležitostech Opatřila a Staška se ale vyznamenal Jiří Havránek. Za Klokany mohl otevřít skóre zápasu střídající Maxa. Ten byl po akci Václava Šebka s Budínským ve velké příležitosti, ale brankář hostí Jaška byl u tyče včas. Když se Havránek vytáhl proti střelám Čecha a Opatřila a Budínský na druhé straně hlavičkoval nad. Skončil první poločas bez branek.

Po změně stran pomalu převzal iniciativu Baník a začal se dostávat do velkých šancí. Po rohovém kopu se sám před prázdnou brankou zjevil Kaša, ale nedokázal míč usměrnit na místo určení. Velkou dvojitou šanci měl i Byrtus, ale jeho střela skončila na tyči a dorážkou zamířil vedle. A co všechno lze nedat dokázal v ostravském dresu Foltyn. Ten v jasné šanci po hodině zápasu už přehodil Havránka, ale jeho pokus skončil vedle.

I v dalším průběhu ostravští mladíci dokazovali, proč jsou v tabulce juniorské ligy na třetím místě. Se střelami Kundrátka a střídajícího Šašinky si ale Havránek poradil a růžky pak vystrčili i Klokani. Košatův centr na Nováčka ale neprošel, takže si útočník Bohemky připsal zakončení až po centru Řezníčka, mířil ale mimo. V závěru už Baníku nevycházela kombinace a případné náznaky šancí končily díky obětavé obraně Klokanů v čele s Žaloudkem a Košatou ještě před vápnem. Proti třetímu týmu tabulky tak zelenobílí mladící vybojovali bod za bezbrankovou remízu.