Ďolíček podruhé vzpomínal na Příbu

Gólové hody legend a hvězd skončily remízou, zábava trvala až do večera.

Ďolíček podruhé vzpomínal na Příbu

Po roce se v Ďolíčku opět sešli přátelé Lukáše Přibyla na jeho memoriálu. Hlavními hvězdami nedělního odpoledne byli hráči Realu Top Praha jako například Ivan Trojan, Vojta Dyk či Jan Koller, spolu s legendami Bohemians v čele s Antonínem Panenkou a Karolem Dobiašem.

Úvod prosluněného programu byl věnován dětem a skákací hrad přímo na hrací ploše v Ďolíčku, malování na tvář či klaun na ochozu vykouzlili úsměv na tváři těm nejmenším Klokánkům. Před třetí hodinou se přítomné hvězdy nejdříve podepsaly fanouškům a poté už vběhly na prohřátý trávník.

Real Top Praha v prvních minutách využil své mladistvé nadšení a brzy šel do tříbrankového vedení. Dvěma brankami ho zařídil herec a příležitostný veterinář Leoš Noha, jenž byl zkrátka "dobjej". Na hrotu útoku se s ním střídal další herec Jakub Štáfek, který si svou rychlostí a dynamikou říkal o ligové angažmá. Starou gardu Bohemians táhli Marek Nikl a Dalibor Slezák. Přesné přihrávky jim jako zamlada rozdával Antonín Panenka a celý zelenobílý soubor dirigoval "Patino" Dobiaš. Slezák svými dvěma trefami a ranou nůžkami do břevna zavelel k vyrovnání ještě do konce poločasu, v němž nechyběla ani symbolicky protleskaná třiatřicátá minuta.

Druhý poločas se odehrával podle podobného scénáře a přinesl nečekané rozuzlení. Třígólový náskok mužstvu v bílém zajistil Jan Koller, který se o přestávce z asistenta proměnil ve střelce. Legendy Bohemky se ale nevzdaly. Dalibor Slezák na hrotu útoku exceloval, Panenka s Dobiašem předvedli geniální zakončení penalty a probudili se i Klokani v dresu soupeře. Radek Sňozík a Ivan Trojan nedokázali připustit prohru Bohemky i za cenu neúspěchu vlastního týmu. Sňozík hrající v poli dvakrát připomněl, že pokutovému území v Ďolíčku dlouhé roky vládl a  zahrál v něm rukou, fanoušek č. 0001 se na konci zápasu tak vehementně snažil o vlastní gól, až se mu to v páté minutě nastaveného času povedlo.

Zápas skončil 9:9, ale o skóre tentokrát v Ďolíčku nešlo. Celý výtěžek akce, skvělých 150 tisíc korun, byl věnován na dobročinné účely, konkrétně Sdružení Verunka a Klubu nemocných cystickou fibrózou, jehož patronem je Ivan Trojan. Nemocné děti si odnesly z Ďolíčku i dva tablety, které předávali starosta MČ Prahy 10 Mgr. Bohumil Zoufalík a zástupce sportovního klubu fanoušků Bohemians SK Kotva. 

Po vyhlášení výherců tomboly už jeviště v Ďolíčku ovládl Aleš Brichta se svou doprovodnou kapelou. Během koncertu završujícího celou vydařenou akci zahrály i kapely Negativ, A. V. Band, The Agony a Svojband. 

Stará garda Bohemians - Real Top Praha 9:9

Sestava SG Bohemians: Petr Králíček, Zdeněk Hruška - Karol Dobiaš, Zdeněk Prokeš, Miroslav Valent, František Jakubec, Roman Veselý, Marek Nikl, Antonín Panenka, Stanislav Krejčík, Dalibor Slezák, Vítězslav Mojžíš, Patrik Dobiaš, Vladimír Hruška, Václav Knížek.

Sestava Real top Praha: Jakub Štefek - Ivan Trojan, David Suchařípa, Jan Koller, Kamil Střihavka, Radek Šírl, Jaromír Bosák, Robert Záruba, Jakub Štáfek, Ivan Hašek, Pavel Hoftych, Petr Vondráček, Leoš Noha, Alexandr Smita, Jiří Novotný, David Novotný, Vojta Dyk.

Góly Bohemians: Slezák 4x, K. Dobiaš, Veselý, Nikl, Krejčík, Trojan (vlastní).
Góly Real top Praha: Koller 3x, Noha 2x, Dyk 2x, Štáfek, Hašek.