Bohemka těsně prohrála na Strahově

Derby se Spartou prohráli Klokani o jednu branku 1:2, snižoval Trýzna.

Bohemka těsně prohrála na Strahově

V pondělí na Strahově doplnili juniorku z kabiny A mužstva Martin Cseh a Lukáš Budínský, zároveň odehrál další utkání za mladíky Christian Ibeagha, u kterého se řeší stále poslední vízové žádosti. Naopak z devatenáctky se do brány postavil Jan Šrámek.

Začátek utkání nabídl spoustu nepřesností na obou stranách. Ani jeden z týmů se nedokázal dostat do pořádné příležitosti a k vidění byly vidět spíše zkažené přihrávky ve středu hřiště. Jako první zahrozili domácí sparťané, ale Nečas svůj střelecký pokus z dobré pozice zamířil jen do protihráče. O chvíli později střílel také Macháč, ale ani on nezamířil přesně.

Zaslouženého vedení se domácí dočkali chvíli před poločasem a skutečně to stálo za to! Šíma přihrál Milanu Kadlecovi, který byl s míčem asi pětadvacet metrů od brány. Bez váhání vypálil a jeho přízemní střela se odrazila od tyče za bezmocného Šrámka. O dvě minuty později mohla přidat Sparta další branku, ale Šíma ve skluzu nedosáhl na Nečasovu přihrávku před prázdnou branku. Jelikož hráči Bohemians nezahrozili ani jednou, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro Spartu.

Do druhé půle vstoupili hráči Bohemians aktivně a vysoko napadali domácí obránce. Do hry se dostala i nová posila z mladoboleslavské juniorky Marek Koštíř. K něčemu efektivnímu to ale nevedlo, a tak to byla opět Sparta, která byla nebezpečná směrem dopředu. A potvrdila to opět po necelé hodině hry. Štěpán Hájek si narazil ve vápně s Janem Záviškou a vystřelil z prakticky nulového úhlu. Šrámkovi míč proletěl na bližší tyčce až do brány.

Sparťané mohli přidat i další branky. Nečas sám před brankářem zbytečně nepřesně přihrával a Hájek trefil po rohu hlavou břevno. V devadesáté minutě Vokoun ale fauloval ve vápně Řezníčka a rozhodčí nařídil pokutový kop. Navíc za tento faul viděl sparťanský stoper druhou žlutou kartu v zápase, a tak musel hrací plochu opustit. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Jakub Trýzna a snížil na 1:2. Přes několik závarů v posledních minutách se nakonec domácí ubránili a získali tři body.