Po dlouhé pauze přijede Jihlava

Zápas s Vysočinou začíná již v sobotu od pěti hodin.

Po dlouhé pauze přijede Jihlava

Na další ligový zápas si Ďolíček musel počkat celý měsíc. Babí léto se mezitím stihlo změnit v podzim a stadion přišel o topoly, které ho zdobily téměř od jeho vzniku. Nyní je ale liga zpět a Klokany čeká v jedenáctém kole další těžký zápas. Přijedou hráči Vysočiny Jihlava.

Tým Františka Komňackého je po první třetině soutěže na čtrnáctém místě se sedmi body. Zkušený trenér není spokojen hlavně s výkony svého mužstva ve venkovních zápasech. Ze hřišť soupeřů totiž zatím Vysočina nepřivezla ani bod, ale náladu si její hráči spravili pohárovým utkáním během reprezentační přestávky. V Olomouci totiž zvítězili vysoko 4:0 i díky hattricku nejlepšího střelce týmu Harise Harby.

Klokani si dlouhou přestávku zkrátili přípravným utkáním v Sezimově Ústí a modelovým zápasem v Ďolíčku. Při něm se řešila i otázka, kdo nahradí ve středu zálohy Jakuba Radu, který bude stát kvůli čtyřem žlutým kartám. „O tom, kdo ho nahradí, už máme jasno. Bylo důležité hlavně udržet hráče v zápasovém rytmu, aby z něj nevypadli. Nesehnali jsme kvalitního soupeře na druhý termín, ale i modelové utkání splnilo svůj účel“, říká trenér Jozef Weber. Pro toho bude mít zápas speciální náboj. Poprvé v soutěžním zápase povede svůj tým proti Františku Komňackému, kterému dělal asistenta v Jablonci. "I proto se na ten zápas těším. V trenérském řemesle jsem s Frantou začínal, takže je to pro mě prestižní. Ale ve fotbale musí jít osobní záležitosti stranou. Hrají proti sobě Jihlava a Bohemka, to je důležité." Kromě zmíněného trestu pro Radu trénují Klokani kompletní. I s Janem Růžičkou, který se po drobném zranění už také zapojil do tréninku.

Sobotní duel bude vůbec prvním setkáním obou soupeřů v nejvyšší soutěži. Ze šesti vzájemných druholigových zápasů hned čtyřikrát vyhráli Klokani, jeden skončil remízou a pouze jedenkrát se z vítězství radovala Jihlava. Ta navíc ještě nikdy nedokázala dát v Ďolíčku gól. Poslední zápasy jsou ale pět sezon staré. Oba tehdy rozhodl Jan Morávek, který na Vysočině pečetil návrat Klokanů zpět do nejvyšší soutěže.

Výkop zápasu byl nakonec stanoven na sobotní pátou hodinu odpolední. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Franěk za asistence pánů Blažeje a Mokrusche. Vstupenky v ceně od 100 do 180 korun si můžete zakoupit již nyní ve fanshopu v Ďolíčku nebo na internetovém serveru ticketportal.cz. Brány stadionu se otevřou jako vždy dvě hodiny před zápasem.

O poločasové přestávce bude pro návštěvníky přichystána soutěž o hodnotné ceny. Před utkáním bude v prodeji již tradičně i klubový magazín 1905 Klokan na obálce s jubilantem Davidem Bartkem, který bude mluvit i o své roční Vanessce.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Sobota 19. 10. 2013, 17.00 (Ďolíček)