Klokani převahu nevyužili

Zápas s Jihlavou skončil bezbrankovou remízou.

Klokani převahu nevyužili

Druhou třetinu soutěže zahájila Bohemka v Ďolíčku zápasem proti Jihlavě. Poprvé po desítkách let zápasu nepřihlížely topoly, které léta dokreslovaly kolorit Ďolíčku. Na hřišti pak chyběl kromě vykartovaného Jakuba Rady také zraněný Radek Šírl, kterého na levém kraji obrany nahradil Martin Kolář.

Z levé strany také vzešla první šance Bohemky zakončená centrem na nabíhajícího Jana Moravce, ten míč ale přes veterána Blažka v brance Jihlavy neprocedil. Za Jihlavu reagoval z protiútoku Masopust, který se uvolnil do střelecké pozice, zakončoval však nad.

Jihlava, která ze hřišť soupeřů zatím nepřivezla ani bod, od začátku velmi pečlivě bránila a Klokani se jen těžko dostávali do šancí. Po čtvrthodině zápasu se ale Blažek musel znovu vyznamenat. Zaskakující Petr Nerad totiž krásným křižným centrem našel Jana Moravce, kterému sice Šourek střelu zablokoval, ale Blažek musel hned zasahovat proti dvěma dorážkám. V další šanci byl za Bohemku Kalina, jeho rána po rohovém kopu skončila těsně vedle.

Za Jihlavské se krásnou kličkou prezentoval Lukáš Masopust, pro jeho průnik do vápna ale neměl pochopení zasahující David Bartek. A byl to právě respondent velkého rozhovoru v magazínu Klokan Bartek, kdo ve třiatřicáté minutě přichystal míč do šance Matěji Štochlovi, jeho tutovku ale Blažek zneškodnil.

Poslední velkou šanci Bohemky v prvním poločase měl chvíli před jeho koncem Jakub Hora po krásné přihrávce Jindřiška, Horův volej ale mířil těsně vedle, takže oba týmy šly do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl, co se obrazu hry týče, zcela v domácí režii. Veterán Jaromír Blažek si ale svým výkonem vzpomněl na konec devadesátých let, kdy byl oporou Bohemky. Chvíli po návratu z kabin zneškodnil velký závar, který nakonec zakončoval Petr Nerad.

Další velkou šanci Zelenobílých měl těsně před uplynutím hodiny zápasu Jakub Hora, který vystihl rozehrávku žlutých, Blažek byl ale opět na místě. Štěstí měl jihlavský veterán o chvíli později, kdy po Neradově krásné přihrávce v největší šanci zápasu pálil David Bartek nad.

Tlak Bohemky vrcholil. Čtyři tisícovky diváků vytvořily v Ďolíčku skvělou atmosféru a hosté si ve druhém poločase nepřipsali žádnou výraznější šanci. Blažkova branka byla ale pro Klokany zakletá. Neprosadil se ani do té doby nahrávající Petr Nerad. Moravcův centr mu ale deset minut před koncem přišel na dlouhou nohu a zakončení skončilo vysoko nad brankou. Agilní Nerad, posléze zaslouženě vyhlášený nejlepším hráčem zápasu, měl prsty i v poslední velké šanci domácích. Svůj centr posadil na hlavu Ndiayemu, který v pádu zakončoval jen těsně vedle. Jihlava se tak svého prvního gólu v Ďolíčku nedočkala, přesto si odváží bod za remízu 0:0.