Měli jsme blíž k vítězství, ale bod bereme

Někdejší kolegové, trenéři Komňacký a Weber, hodnotí sobotní zápas.

Vysočina Jihlava odvezla z Ďolíčku svůj první bod ze hřiště soupeře v této sezoně. V jejím realizačním týmu ale spokojenost nepanovala. „To bychom se měli jít někam opít?“ zeptal se František Komňacký přítomných novinářů, „vždyť to vůbec nebylo na oslavu. Sami jste viděli, že máme odřené uši a kdovíco všechno. V první půli jsme ještě byli na míči, ale až na dvě situace jsme nebyli nebezpeční a ve druhém poločase jsme byli výrazně horší,“ přiznal trenér hostí. „Domácí nás předčili pohybem, nasazením a vůlí utkání vyhrát. Můžeme hovořit o štěstí, že jsme tu uhráli nerozhodný výsledek, a poděkovat Jardovi Blažkovi za velmi jistý výkon,“ vyzdvihl Komňacký čtyřicetiletého veterána v brance. „Jediné, co mě těší je, že jsme ve třetím utkání za sebou nedostali gól,“ hledal pozitiva trenér Vysočiny.

S bodem ze sobotního zápasu se nakonec spokojil i trenér Bohemky. „Na naše možnosti jsme podali dobrý výkon. Přestože jsme měli šance a převahu, tak bod bereme a i po výsledku 0:0 jsem hráčům v kabině poděkoval,“ shrnul utkání Jozef Weber. „Kluci odehráli to, na co mají. Hráli v pohybu a s chutí. Dostávali se do šancí, jen se jim žádnou nepovedlo proměnit,“ chválil lodivod domácích. „Každý bod je pro nás dobrý. Nejsme v situaci, kdy bychom si mohli dovolit ohrnovat nos nad bodem z ligového utkání. Navíc jsme ho uhráli s klubem, který je stabilizovaný a má kvalitu. Z tohoto pohledu jsem spokojený. Určitě jsme měli blíž k vítězství, ale bod bereme také.“

Vzhledem k počtu šancí, které Klokani v sobotu neproměnili, čelil Weber otázce, zda jim některé situace nevyčte. „Mě spíš těší, že se kluci nebáli. Chodili do zakončení a dostávali se do šancí,“ reagoval trenér. „Jestli je promění pak dělá rozdíl, jestli hráč hraje v Bohemians, ve Spartě, nebo v Arsenalu. Na můj vkus tam byla malá produktivita, ale budeme na tom pracovat a vyčítat to hráčům nebudu,“ uzavřel hlavní trenér Bohemky Jozef Weber.