Vršovické derby již v pátek

Vstupenky do bohemáckého sektoru jsou k dostání pouze v Ďolíčku.

Vršovické derby již v pátek

Až do konce podzimní části první ligy Klokani neopustí Prahu. Ve dvanáctém kole, ač hraném na hřišti soupeře, dokonce nebudou muset ani za hranice své městské části. Zajíždějí totiž ke svým vršovickým sousedům na Slavii.

Málokdo by čekal, že Klokani budou před vzájemným zápasem tabulkově lepším týmem. Sešívaným se ale na podzim nedaří. V tabulce se krčí na patnáctém místě a v zisku z domácích utkání jsou dokonce úplně poslední. Z pěti zápasů v Edenu vybojovali pouze jediný bod a povedlo se jim sedmnáctkrát inkasovat. Od nástupu nového trenéra Miroslava Koubka ale mají výkony Slávistů vzestupnou tendenci, což potvrdili v sobotu, kdy překvapivě, ale zaslouženě, získali bod v Plzni, kde Koubek provedl několik výrazných změn v sestavě. Čekat navíc můžeme návrat Karola Kisela po skončení disciplinárního trestu.

Páteční sestava domácích by ale Klokany překvapit neměla. "Ten zápas jsme všichni sledovali v televizi. Asi chtěli hrát na brejky, tak dali rychlého Juhara dopředu," čte záměry soupeře David Bartek, "a Škoďáka jsem zažil v obraně i tady, takže mě to moc nepřekvapilo," vzpomíná na svého někdejšího spoluhráče záložník Bohemians. Trenér Weber bude muset vyřešit otázku, kdo se v pátek postaví do branky. Martina Berkovce totiž mezi tři tyče nepustí dohoda mezi kluby.

Příjemnější starosti vyvstaly ve středu zálohy, kde se v sobotu slušně prezentoval Petr Nerad. "Jsem spokojený, ale chyběla branka. Doufám, že jsem trenérovi trošku zamotal hlavu, ale bude záležet na něm, jaké hráče v pátek vybere," netroufá si odhadnout benjamínek mezi Klokany.

V posledních letech se všechna vzájemná utkání hrála na domácím stadionu Slavie v Edenu. Sešívaní jsou ve vzájemné bilanci úspěšnější, ale i Bohemka zde dokáže bodovat. Poslední výhru zde zajistili před dvěma lety Moravec a Škoda, poslední vzájemný zápas pak skončil vítězstvím sešívaných 3:1 a definitivním potvrzením sestupu Bohemky.

Zápas se za přítomnosti kamer TV Fanda a Nova sport odehraje v pátek od sedmé hodiny večerní. Vstupenky do sektoru hostů si ale Klokani mohou zakoupit pouze ve fanshopu v Ďolíčku, který bude mít v pátek otevřeno do poslední chvíle, konkrétně do půl sedmé.