Taková chyba se může stát jednou za pět let

Trenéři Weber a Koubek hodnotí páteční derby.

Taková chyba se může stát jednou za pět let

Jozef Weber na pozápasové tiskové konferenci jednoznačně identifikoval rozhodující moment zápasu. „První poločas byl slušný. Chtěli jsme hrát z většího bloku, chodit do brejků a to se dařilo. Ve čtyřiačtyřicáté minutě jsme ale udělali stupidní chybu, jinak to nazvat nemůžu,“ nebránil se ostrým slovům trenér Bohemians, „tohle se může stát v první lize jednou za pět let, nám se taková chyba stala dvakrát za podzim ve stejné minutě,“ zavzpomínal Weber na podobnou situaci v Liberci. „Do druhého poločasu se nám nepodařilo vstoupit v podobném duchu. Slavie nás přehrávala ve středu hřiště a přestože jsme se v závěru dostali do tempa, nestačilo to.

Klokany opět trápí nízká produktivita, tentokrát svou velkou šanci nevyužil Jakub Hora. „Jsou to zlomové okamžiky, které nás táhnou dolů. S Jihlavou šest situací, dnes tahle šance. Jakub to mohl řešit přímočařeji, po skvělém náběhu a zpracování trošku zaváhal,“ našel chybičku Weber s tím, že si situaci ještě prohlédne na videozáznamu.

Trenérský tým Bohemky řešil před zápasem i dilema, koho postavit do branky. „Havránka známe déle. S Gabrišem jsou vyrovnaní a rozhodla větší sehranost s týmem. Jsem rád, že dnes prokázal, že je kvalitní brankář,“ uzavřel Jozef Weber.

Slávisté podle svého trenéra cítili velký psychický tlak. „Vyhrát byla povinnost a mužstvo si uvědomovalo tíhu okamžiku. V první půli jsme neměli takovou lehkost, dělali spoustu nepřesností a těžko jsme se dostávali do hry,“ poznal Miroslav Koubek, jehož svěřence vysvobodil až konec poločasu. „Gól Martina Juhara nám moc pomohl. Přinesl uklidnění, větší počet šancí a zpřesnění hry ve druhém poločase. Kdybychom proměnili víc šancí, mohl být závěr klidnější,“ zalitoval lodivod vítězů.

Sešívaní se po páteční výhře odpoutali ze sestupových příček. Příčinou mohou být i změny, které Koubek v sestavě provedl. Martin Juhar vstřelil ve druhém zápase na postu útočníka druhý gól, zatímco Milan Škoda hraje na stoperu. „Když jsem dostal nabídku trénovat Slavii, tak jsem hru analyzoval. Slavia má útočníky, kteří jsou platní, když se buší na jednu branku. V tom jsme ale dosud úplně úspěšní nebyli,“ vysvětlil Miroslav Koubek své rozhodnutí, „a rozhodně neudělám to, že by šel Škoda do útoku a Juhar na stopera,“ dodal s úsměvem uvolněný trenér Slavie.

S přispěním Vojtěcha Raimana