Meteor vyhrál nad Kolínem

Skalp Kolína a tři body jsou velkou odměnou za obětavý a kolektivní výkon.

Meteor vyhrál nad Kolínem

Před samotným zápasem by si asi málokdo vsadil na to, že by nováček z pražské Libně na hřišti Kolína, jednoho z favoritů na postup do II. ligy, vůbec bodoval. A ejhle. Hostům se nakonec povedlo získat hned body tři. Stalo se tak zejména díky zodpovědnému a obětavému výkonu všech hráčů, který byl korunován brankou jenž vypracoval pro střelce Fíčka chytrou přihrávkou jeho kolega z útoku Adam Klavík. Domácí byli sice po celý zápas aktivnější, ale když už se dostali do nadějné příležitosti, zhatili jim ji hostující obránci nebo výtečný Kohlbeck v brance.

Domácí hýřili aktivitou od počátku zápasu, ale do první nadějné příležitosti se při hlavičkách Frantla a následně Moudrého v 8. minutě dostali hosté. Dalších dvacet minut bylo ve znamení dobývání branky Meteoru. Když už se domácí k brance neprokombinovali, snažili se aspoň o střelbu z dálky a nebo o centry na své výborné hlavičkáře. Nejaktivněji si počínali Nešpor a Michal Sedláček.

Pražané se sice také snažili o rychlé brejky, ale zkušení domácí obránci Fíčkovi a Klavíkovi nedarovali ani centimetr. Největší šance v prvním poločase měli domácí ve 35. a 45. minutě domácí. V obou se ocitli bratři Michal a Marek Sedláčkovi a oba vychytal spolehlivý Kohlbeck.

I druhý poločas byl podobný tomu prvnímu. Byli to opět hosté, kteří zahroziil jako první. Napřed donutil po Fíčkově trestňáku Frantl domácího golmana Čižinského, aby také něco ukázal ze svého umu. Překonat se jej nepodařilo ani Klavíkovi ve 48. minutě. Šťastnější nebyl na druhé straně ani v 55. a 60. minutě domácí Michal Sedláček.

Minuty ubíhaly a tak domácí hráči, snažící se zápas co nejdříve rozhodnout, posílali stále více míčů do pokutového území Meteoru. Jenže v 62. minutě při odvracení jednoho z centrů domácích provedli hosté bleskovou akci po ose Moudrý, Štefan, Klavík a Fíček, která znamenala vedení hostí 0:1.

Meteor mohl skóre navýšit v 68. minutě, ale Kadlecově střele po samostatné akci scházela razance a přesnost. V 83. minutě nastoupil v domácím dresu do zápasu exligový Lukáš Hartig a kolínští vsadili vše na jednu kartu. Jenže ani jemu, ani jeho spoluhráčům Štočkovi a Bočkovi se už vyrovnat nepodařilo. A tak se z překvapivého vítězství radovali hosté.