Boleslav přijede až v pondělí

Večerní Ďolíček zažije souboj s pátým týmem tabulky.

Boleslav přijede až v pondělí

Zatímco dvanácté kolo Gambrinus ligy Bohemka otevírala, třinácté bude naopak uzavírat. Zápas s Mladou Boleslaví byl totiž zařazen televizní společností až na pondělní podvečer.

Středočeši jsou po dvanácti kolech na pátém místě tabulky s těsným odstupem na druhé Teplice, které ve zájemném zápase porazili. Mrzet je tak mohou prohry s tabulkově hůře postavenými týmy – Znojmem a Ostravou. V posledním kole ale tým Stanislava Mináře nedal šanci Brnu, které v ofenzivně laděném zápase rozstřílel 5:2. Gólově se na vítězství podíleli i dva hráči se zelenobílou historií a Jan Štohanzl i Martin Nešpor v pondělí dorazí do Ďolíčku.

Klokani se soustředí na blok posledních čtyř zápasů, z nichž tři hrají v Ďolíčku a neopustí Prahu. „Chceme z nich vydolovat nějaké body, abychom byli před jarem klidnější. První šance je už proti Boleslavi. Přestože je to kvalitní tým se širokým kádrem, uděláme vše, abychom uspěli,“ slibuje trenér Jozef Weber, který lehce poodkryl i náplň čtvrtečního tréninku. „Zrovna dneska jsme se hodně soustředili na zakončení a vnesení pohody do mužstva. Kluci poslední zápasy odmakali a těžko jim můžu něco vyčítat, ale všichni víme, že se musíme zlepšit vepředu,“ uvědomuje si hlavní trenér, který pracuje s kompletním kádrem. Problémy Jakuba Rady, který odstoupil před druhým poločasem minulého zápasu, byly pouze chvilkové a středopolař Bohemky od pondělí normálně trénuje.

Poslední dva vzájemné zápasy vyhráli modrobílí, z celkových osmi utkání se čtyřikrát radovala Boleslav, třikrát Bohemka a jeden, ten jediný odehraný v Ďolíčku, skončil remízou. Když se řekne „Mladá Boleslav“, vybaví se Klokanům i zápas ze srpna 2009 a vítězný gól Jana Štohanzla z nastaveného času. Kdysi populární „Štohy“ dnes už ale hájí barvy soupeře.

Televizní zápas začíná netradičně v pondělí s výkopem naplánovaným na šestou hodinu večerní. Přítomny budou kamery ČT Sport a pánové Jaroslav Bílek, Dušan Pospíšil a Jaroslav Gallo, kteří byli nominováni jako rozhodčí duelu. Vstupenky si můžete s předstihem zajistit ve fanshopu, nebo na serveru Ticketportal. Zápas byl nakonec přesunut z kategorie A do B, došlo tedy ke snížení ceny vstupenek.