Bohemka v závěru sahala po vítězství

Zápas s Boleslaví skončil remízou 1:1.

Bohemka v závěru sahala po vítězství

K dohrávce 13. kola dorazily do Ďolíčku kamery České televize a v závěsu za nimi i hráči Mladé Boleslavi. Soupeřem Klokanů byl právě pátý tým tabulky.

Do branky Zelenobílých se po vynucené pauze vrátil Martin Berkovec, ale horší úvod se mu asi nemohl zdát ani v těch nejčernějších nočních můrách. Už ve druhé minutě mu Jarolímův přímý kop usměrnil do protipohybu Smejkal a Boleslav vedla. A v desáté minutě bylo ještě hůř. Po souboji s Martinem Nešporem zůstal na zemi ležet Radek Šírl a musel být střídán.

Klokani se snažili rychle reagovat, Boleslav ale kontrolovala hru a chránila své jednobrankové vedení. Několikrát ho mohla i navýšit, exklokan Jan Štohanzl ale ztroskotal na výborném zákroku Berkovce. V zelenobílém byl aktivní zejména Petr Nerad. Jeho rána z jednadvacáté minuty však mířila těsně nad branku a o deset minut později jeho hlavičku zlikvidoval Miller.

Na konci poločasu se Ďolíčku připomněl její odchovanec Martin Nešpor. Svým buldočím důrazem se propracoval do obrovské šance, těsně před zakončením si ale pomohl rukou, takže do kabin šli Boleslavští s těsným vedením.

Do druhého dějství vyběhl na hřiště Adam Klavík. Místo útočení byl ale opět v permanenci Martin Berkovec. Hned po přestávce musel čelit hlavičce Chramosty, v pětapadesáté minutě zase vytáhl skvělý zákrok proti tvrdé přízemní ráně Štohanzla.

Upozornit na sebe mohl i Adam Klavík, místo gólu si po Kalinově centru ale zapsal do statistik pouze žlutou kartu, když se míč pokusil dopravit do branky ve stylu Diega Maradony. Na druhé straně zase Chramostovi zabránil ve skórování výborným obranným zákrokem Jakub Štochl.
V 67. minutě se Klokanům podařilo vyrovnat. Centr Jakuba Rady netečoval žádný z jeho naběhnuvších spoluhráčů, přesto zapadl přesně k tyči a vytrhl necelé čtyři tisícovky diváků i hráče Bohemky z letargie.

Klokani okamžitě ožili, začali Boleslav tlačit k vápnu, ale nedostávali se k zakončení. Boleslav naopak zahrozila z rychlého protiútoku, ve kterém se sám na Berkovce hnal Kúdela. Brankář Bohemky ale opět Bohemku podržel.

Poslední šanci v zápase měl střídající Daniel Krch, jeho hlavičku po Horově centru ale hokejovým zákrokem zneškodnil Miroslav Miller a zajistil konečnou remízu 1:1.