Budeme se dál prát o každý bod

Trenéři Minář a Weber hodnotí pondělní dohrávku.

Na společné tiskové konferenci po zápase Bohemky s Mladou Boleslaví dostal jako první slovo hostující trenér Minář, jenž litoval ztraceného vedení. „Podařilo se nám ve druhé minutě vést a domácí to zaskočilo, utlumilo. My jsme hru kontrolovali, ale v některých fázích jsme hráli strašně profesorsky, proto jsem na hráče křičel, že chci větší přímočarost a ne tak zdlouhavou rozehrávku vzadu,“ odůvodnil Ladislav Minář svůj emotivní projev na lavičce. "Ve druhém poločase jsme neproměnili tři velké šance a naopak jsme inkasovali,“ mrzelo boleslavského trenéra. „Úplně jsme vypadli z role a domácí byli, s podporou diváků, ve velké euforii. Nakonec jsme zápas uhráli na bod.

Modrobílí v této sezoně ztrácejí především s mužstvy z dolní poloviny tabulky. „Je hezké, že je fotbal takhle vyrovnaný, ale jsem zklamaný, že jsme nevytěžili víc bodů,“ lituje boleslavský trenér. „Každý umí počítat a ví, že nám chybí.

Svěřence Jozefa Webera mohl před zápasem zneklidňovat pohled na neúplnou ligovou tabulku a nepřidal jim ani vstup do utkání. „Gól ve druhé minutě a zranění Radka Šírla, to na nás bylo až moc a bylo vidět, jak jsme se s tím těžko vyrovnávali. Boleslav byla lepší a kontrolovala hru,“ uznal trenér Bohemians. „Ve druhé půli to z kluků trochu spadlo a začali hrát fotbal, který chceme. Přestože jsme nevyhráli, tak za druhý poločas lidé zatleskali. Podržel nás Martin Berkovec, brankou jsme se dostali do hry a v závěru sahali po vítězství,“ v krátkosti shrnul Weber. „Jsem rád, že kluci ukázali charakter a ve druhé půli přispěli ke kvalitě utkání. Každý bod je cenný a o to víc s týmem, který má takovou kvalitu. My se budeme rvát o každý další bod tak, abychom se zachránili.“

Novinářské dotazy směřovali i na zdravotní stav Radka Šírla, který musel opustit hřiště již po deseti minutách. Předběžné diagnózy bohužel předpovídají, že pro zkušeného obránce fotbalový podzim skončil.