V pátek derby na Dukle

Zápas na Julisce začíná v sedm hodin večer.

V pátek derby na Dukle

Televizní přenosy se s Bohemkou nemazlí a do dalšího Gambrinus ligy mají její hráči pouhé tři volné dny. Páteční výjezd bude ale pro Bohemáky spíše výletem přes řeku se závěrečným stoupáním na Julisku, kde své domácí zápasy hraje Dukla Praha.

Luboš Kozel trénuje Duklu od roku 2009, postoupil s ní z druhé ligy a pod jeho vedením se dejvický tým stabilizoval i v nejvyšší soutěži. Po třináctém kole se „vojáci“ zakopali na šestém místě tabulky, na kterém zůstanou i po zápase s Bohemkou. Nejlepším střelcem týmu je Zbyněk Pospěch, který se zkraje sezony blýskl čtyřgólovým koncertem proti Olomouci a do sestavy Dukly se vrátí po odpykání trestu za čtyři žluté karty. I bez jeho pomoci si Dukla přivezla tři body z posledního zápasu na Slovácku, kde se jako jediný prosadil záložník Jakub Mareš.

Klokani mají v nohách pondělní zápas, podle Jozefa Webera by ale kratší odpočinek neměl být v pátek znát. „Kluci jsou kondičně v pořádku, závěr zápasu s Boleslaví byl v našich rukách a dobře trénovaný hráč se do pátku dá do kupy,“ odhaduje trenér, který ale zkrácenému týdnu přizpůsobí režim týmu. „Tréninková náplň ale bude jiná, regenerační. Od středy pak bude následovat taktická příprava na zápas s Duklou,“ poodkrývá program Weber, který se bude muset obejít bez služeb Radka Šírla, kterého nepustí na hřiště zraněné koleno.

Od návratu Dukly do profesionálního fotbalu se zatím oba týmy potkaly ve stejné soutěži ve dvou sezonách. V té druholigové, před pěti lety, se v obou zápasem radovali Klokani. Na Julisce vyhráli 3:1, v Ďolíčku pak 1:0. V první lize skončil první zápas bezbrankovou remízou, druhý vyhrála Dukla po gólech Lietavy a exklokana Haška.

Derby Dukly s Bohemkou začíná před kamerami kanálu Nova sport a TV Fanda v pátek v sedm hodin večer. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Zelinka za asistence dvojice Nádvorník, Ratajová. Vstupenky do sektoru hostí si můžete zakoupit ve fanshopu v otevírací době až do páteční třetí hodiny. Poté budou k dostání na pokladně u sektoru H9 přímo na Julisce.

FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905
Pátek 8. listopadu 2013. 19.00 (Juliska)