Mladá sestava juniorky nestačila na Třinec

Třinecký tým posílen o hráče z A mužstva vyhrál nad Klokany o dvě branky.

Mladá sestava juniorky nestačila na Třinec

Po zdlouhavé cestě vlakem nastoupili mladíci k utkání již 18. kola Juniorské ligy na půdě Třince. Nepříliš pohledné utkání se odehrávalo především mezi šestnáctkami. Oba týmy měly velký problém prosadit se ve vápně, a když už se tam dostal míč, tak šel rychle ven.

Klokani se snažili ohrozit branku už v úvodní minutě, ale na střelu kapitána Žaloudka ze střední vzdálenosti Brych reagovat nemusel. To na druhé straně Bartůněk musel po centru Velnera vyběhnout proti zakončujícímu Adamkovi. Polskému útočníkovi zmenšil střelecký prostor a střelu vytlačil očima mimo bránu.

Souboj mezi Adamkem a Bartůňkem se opakoval po nákopu Cigánka i v 19. minutě. Tentokrát Kamil Adamek rychlým kopem přehodil brankáře pražského celku a poslal domácí do vedení.

Když pak v 33. minutě Švábík technickou střelou netrefil branku, vypadalo to, že oba týmy odejdou do kabin za stavu 1:0. Nakonec se tak nestalo. O vylepšení skóre pro domácí se postarala zkušená dvojice Třinečáků. Centrující Ceplák z rohového kopu přesně našel hlavu Petra Cigánka a sedmadvacetiletý stoper se nemýlil.

Trenér Köstl do druhého poločasu poslal dva nové hráče. Ovšem kvalitní výkon třinecké stoperské dvojice pomohl k tomu, že Bohemians se téměř k ničemu nedostali.

Naopak hrozili Třinečtí. Sporysz vysunul po pravé straně Hálu, ten přízemním centrem hledal Adamka, ale bohemáčtí obránci srazili míč vedle brány. V závěru klokani otevřeli obranu, Hála byl sám před gólmanem, ale přestřelil. Když pak neuspěli ani trio Dawid, Machala, nebo Kufa, skončilo utkání vítězstvím Slezanů 2:0.