Bohemka veze bod z Julisky

Po minutě na hřišti vyrovnal David Bartek.

Bohemka veze bod z Julisky

Ve čtrnáctém kole vyrazili Klokani na poslední letošní výjezd. Nešlo ale o zájezd v pravém slova smyslu, protože se hrálo na stadionu Dukly na Julisce, kde fanoušci vytvořili ve velké přesile hráčům Bohemians na hřišti domácí atmosféru.

Favoritem zápasu ale byla místní Dukla, která se od úvodu zápasu snažila útočit. Centry před Berkovce létaty v úvodních minutách z levé strany, kde Radka Šírla nahradil Martin Kolář. Pospěchovo zakončení ve skluzu bylo ale nepřesné. Mimo mířil i záložník Malý, jeho střela z přímého kopu letěla ale jen těsně nad branku. Největší šanci první dvacetiminutovky měl Luboš Kalouda, proti jeho střele se ale se skvělým zákrokem vytáhl Martin Berkovec.

První šanci Bohemky měl ve 23. minutě Petr Nerad, jeho tvrdý volej po rohovém kopu ale skončil těsně vedle. Větším problémem než neproměněná šance ale bylo zranění Martina Koláře, který po půlhodině musel střídat. I s novicem Růžičkou ale obrana Klokanů spolehlivě odolávala.

V závěru prvního dějství měl dokonce největší šanci Bohemky Jakub Štochl, ten po Horově centru z přímého kopu bohužel mířil těsně nad Radovu svatyni.

I po změně stran měli „domácí“ více ze hry, Bohemka ale velmi pozorně bránila. Šance Hanouska ani Pospěcha se v první čtvrthodině neujaly, když první střílel nad Berkovcovu branku, druhý jmenovaný pak nedosáhl na Romerův centr.

Břevno Martina Berkovce zachránilo po hodině hry, kdy do rohového kopu Malého strčil Vorel nohu tak šikovně, že se míč snesl na horní tyč branky Bohemky. Ta reagovala akcí Kaliny s Matějem Štochlem, který se ale ve vápně neprotlačil ke střele.

Tlak "vojáků" došel naplnění v sedmdesáté minutě hry. Nejlepší domácí střelec Zbyněk Pospěch si naběhl na milimetrovou Romerovu přihrávku za oba stopery Bohemky. Martin Berkovec nestihl vyběhnout, Pospěch ho efektně přehodil a poslal domácí do vedení.

Jozef Weber okamžitě reagoval a poslal na hřiště Davida Bartka. Lépe to střídání snad vymyslet nemohl, protože čerstvý záložník si po minutě pobytu na hřišti naběhl na centr Jakuba Rady z přímého kopu a protlačil míč skrz Filipa Radu až do branky. V pětasedmdesáté minutě tak bylo vyrovnáno.

Ve zbývající čtvrthodině vrhli hráči v červeném všechnu svou sílu do ofenzivy. Na hřiště se dostal i vysoký Josef Marek, ve své velké šanci ale hlavičkoval nad branku. Do stejných míst, jenže na druhé straně, mířil z protiútoku Bohemky Jakub Rada. I přes jeho šanci skončil zápas remízou 1:1.