Cenná remíza na hřišti kvalitního soupeře

Trenéři Weber a Kozel hodnotí derby na Julisce.

Jako první dostal na pozápasové tiskové konferenci slovo ten spokojenější z obou trenérů – Jozef Weber. „Pro nás je to velice cenný bod ze hřiště soupeře, který má zřejmou kvalitu. Nechtěli jsme s Duklou soutěžit ve statistikách držení míče, ale dobře bránit z bloku, což se nám mimo prvních dvacet minut dařilo,“ pochválil hlavní trenér dobrý taktický výkon. „V prvním poločase mi tam chyběla větší aktivita po zisku míče a lepší založení útoku. V tom jsme se zlepšili ve druhé půli, ale ve chvíli, kdy se mi utkání z lavičky zdálo vyrovnané, jsme inkasovali. Musím ale ocenit, že jsme se už podruhé proti takto těžkému soupeři dokázali vrátit do utkání. Zápas jsme odehráli velmi dobře takticky, takže si bodu cením a považuji ho za zasloužený.

O dělbě bodů rozhodl po pár vteřinách na hřišti David Bartek, který po minulých zápasech vypadl ze základní sestavy. „David teď neprožíval nejlepší herní období, ale to se stane všem hráčům,“ uklidnil ho na dálku trenér. „Říkal jsem mu, aby si vzpomněl na Příbram, kde vstoupil do zápasu a druhou brankou rozhodl. Je pro nás důležitý a považuji ho za hráče základní sestavy, ale nikdo to místo nemá pod penzí. Dnes si svým přístupem výrazně řekl o návrat,“ zhodnotil výkon záložníka jeho šéf z lavičky.

Pochvaly se od Webera dostalo i pro fanoušky Bohemians. „Když sem jdu na fotbal, je tu specifické prostředí a mdlá atmosféra. Dnes tu ale byla drtivá většina našich fanoušků, kteří tu atmosféru udělali ligovou,“ přidal svůj postřeh na závěr tiskovky trenér Bohemians Jozef Weber


Domácí trenér Luboš Kozel věděl, že jeho tým nečeká jednoduchý zápas. „Viděl jsem Bohemku hrát. Je to bojovný a poctivý mančaft, který nedá nikomu nic zadarmo,“ vysekl poklonu soupeři a pokračoval. „Do utkání jsme vstoupili aktivně, ale finální řešení bylo, až na jednu akci Zbyňka Pospěcha, špatné. Bohemka postupem času hru vyrovnala a my jsme věděli, že musíme být trpělivější, přesnější a snažit se o prostrkávání míče za obranu. To nám nakonec i přineslo gól. O to víc mě mrzí, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce. Udělali jsme zbytečný faul a nový hráč na hřišti vyrovnal,“ rozebral Kozel druhou gólovou situaci zápasu a netajil zklamání. „Většinu zápasu jsme byli aktivnější a mrzí mě, že když už jsme se dostali do vedení, nedokázali jsme ho udržet.“

Jednu z příčin neuspokojivého výsledku vidí trenér Dukly v absencích. „Berger je zraněný celý podzim, Néstor nemohl hrát. To jsou hráči, kteří to umějí do plné obrany, kdežto ti, co tam dnes byli, jsou spíše tahoví. Ne, že bychom se nesnažili, ale kvalita na třiceti metrech prostě není. Spokojen nejsem ani s výkonem středových hráčů. Naše efektivita není taková, jako vloni, ale zase nám dobře funguje defenziva,“ hledá pozitiva Kozel. „Víme, kde nás tlačí bota. Pracujemem na tom, ale není to otázka jednoho týdne."