Juniorka má skalp vedoucího týmu tabulky

Obrat zápasu s Boleslaví zařídili Cseh a Koštíř.

Juniorka má skalp vedoucího týmu tabulky

Mladí Klokani své domácí zápasy přemístili z Uhříněvsi na umělou trávu Meteoru, jako první tam přivítali juniorku Mladé Boleslavi. Přestože oba týmy dělila v tabulce propast sedmnácti míst, měli Klokani herní převahu a v napínavém závěru si zajistili vítězství.

Proti vedoucímu týmu tabulky nastoupilo několik posil z áčka. Před Havránkem v brance operovala stoperská dvojice Cseh – Krch, útočení měli zas na starosti Ndiaye s Jeremenkem. V úvodu zápasu létaly na brankáře Diviše centry hlavně z kopačky aktivního Košaty, žádný z nich ale neskončil zakončením, boleslavský brankář se tak protáhl až při krocení střely Lukáše Maxy.

První velkou šanci Bohemky měl v osmnácté minutě Moustapha Ndiaye. Po akci z pravé strany měl dostatek času na střelu, tvrdý pokus ale zpacifikoval Diviš. Boleslav kontrovala únikem Šulce, ten pálil těsně vedle. Velkou šanci měli v průběhu prvního poločasu i oba hráči s číslem 14 na zádech. Boleslavský Eliáš ani Klokan Maxa se ale neprosadili, proto se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

I po změně stran byli aktivnější Klokani. Za zmínku stojí třeba buldočí snaha Tomáše Šebka, jenž se prodral přes čtyři Boleslavské, než ho pátý zastavil. Do útoku se zapojil i Martin Cseh, v šestapadesáté minutě se po rohovém kopu teprve zastřeloval. Jiří Havránek se zase musel vytáhnout proti střele Geisslera, kterou vyrazil na roh.

Po hodině hry šla Mladá Boleslav do vedení. Brankář Diviš a střídající Štípek ukázali Klokanům, jak může být fotbal jednoduchý. Divišův dlouhý výkop od branky totiž Štípek poslal lobem přes Havránka do branky. Odpověď Bohemky však byla bleskurychlá. O pět minut později vznikl po Košatově rohu závar před Divišem, Jeremenko vrátil míč do vápna a Martin Cseh byl ve správný čas na správném místě, vyhnul se ofsajdovému postavení a vyrovnal. Událostmi nabitou desetiminutovku zkalilo zranění Jiřího Havránka, který špatně dopadl a v 70. minutě ho nahradil Bartůněk.

Dorostenec v brance Bohemky byl po chvíli v plném zápřahu. Skokem pod nohy zneškodnil průnik hostujícího Živnůstky, Klobása poté pálil mimo. V závěru zápasu ale tlačili hlavně Klokani a Boleslavi se je nepodařilo zastavit ani dvojicí taktických střídání. Dmytro Jeremenko sice pět minut před koncem pálil po průniku pouze do boční sítě, v nastaveném čase ale podobou situaci vyřešil lépe. Po průniku do vápna našel naběhnuvšího Marka Koštíře a ten v poslední možné chvíli rozhodl o cenném vítězství Klokanů. Nové působiště, umělý povrch a bojovná hra tak přinesla mladým Klokanům zasloužené 3 body po vítězství 2:1.