Juniorka vyhrála potřetí v řadě

Mladíci porazili Slovácko gólem dorostence Artemuka.

Juniorka vyhrála potřetí v řadě

Juniorka Bohemky nabrala se závěrem podzimu formu a zřejmě jí svědčí i přechod na umělé povrchy. V zápase jednadvacátého kola Juniorské ligy proti Slovácku si mohla připsat už třetí vítězství v řadě, což se za půldruhé sezony existence juniorského týmu nepovedlo. Trenér Köstl se tentokrát nemohl spolehnout na výraznou pomoc z A-týmu, z jehož soupisky naskočili do zápasu pouze Budínský, Hauer a Ibeagha. Vedle nich se postavili kmenoví hráči juniorky či dorostu.

I v tomto složení byli Klokani od první minuty aktivnější. Lépe se vyrovnali s mrazivým větrem a dobrým pohybem narušovali rozehrávku hostí. Ovoce své práce se dočkali již po čtvrthodině hry. Hubínek ve středu hřiště vybojoval míč pro dorostence Artemuka, který udělal kličku brankáři Fryštákovi a doklepnutím do prázdné branky otevřel skóre.

O pět minut později mohlo být ještě veseleji. Sám na brankáře Slovácka šel tentokrát Budínský, při zakončení zvolil tvrdou střelu, kterou mu Fryšták lapil. Hned z protiútoku zahrozil hostující Svízela. Po průniku sice přehodil Bartůňka v brance Bohemians, za toho ale na brankové čáře zaskočil Jan Hauer.

Po množství šancí z úvodu pak obě mužstva působila jistěji v defenzivě a brankáře ohrožovaly pouze střely z větší vzdálenosti. Pokusy Hubínka v zeleném, ani Holka a Fojtáška v dresu Slovácka ale větší nebezpečí neznamenaly. Až těsně před koncem poločasu přišla další velká šance Bohemky. Protiútok čtyř Klokanů proti dvěma obráncům táhl po pravé straně Budínský, který na sebe vzal i zakončení. Tvrdou ranou ale rozezněl pouze břevno, proto šli Klokani do kabin pouze s jednobrankovým vedením.

Po změně stran byla dlouho nejnebezpečnější situací střela hostujícího Haši doprostřed branky, po hodině hry ale přišla další příležitost zelených. Budínský s Hubínkem nakrátko rozehráli rohový kop a následný centr našel před brankou úplně volného Řezníčka. Proti jeho hlavičce se opět vytáhl brankář Fryšták. 

Příležitosti ke znásobení náskoku měl i střídající Koštíř, ve dvou tutovkách mu ale chyběly centimetry. Nejdříve si v 70. minutě skvěle zpracoval centr Košaty, ale přes Fryštáka zakončil mimo. Těsně před koncem zápasu zase těsně minul branku po milimetrové nabídce od Hubínka. Slovácko se i přes snahu nedostalo do žádné velké šance a střely ze střední vzdálenosti létaly buď mimo, nebo je pokryl brankář Bartůněk, který si připsal své první čisté konto v Juniorské lize. Jistil tak třetí vítězství mladých Klokanů za sebou.