K poslednímu zápasu roku přijede Brno

Klokani chystají odvetu za porážku z úvodu podzimu

K poslednímu zápasu roku přijede Brno

Polovinu kol už má sice Gambrinus liga za sebou, přesto její týmy před zimní přestávkou čeká ještě jeden zápas. Rozloučením s podzimní částí je pro Klokany nedělní domácí zápas s Brnem v rámci šestnáctého kola.

Trenér Brna Václav Kotal převzal tým v září po pětizápasové sérii porážek a stoupá s mužstvem tabulkou. Nyní jsou Brněnští na dvanáctém místě se čtrnácti body, tedy pouhý bod před Bohemkou. V posledním zápase Brno doma trápilo druhý tým tabulky z Plzně, celý první poločas dokonce vedlo po Skalákově gólu hned z úvodu, v závěru prvního dějství ale Plzni pomohla Horváthem proměněná penalta a po změně stran Tecl rozhodl o tom, že v Brně žádné body nezůstanou.

Jozef Weber už může v neděli počítat s Michalem Šmídem a Jakubem Štochlem, kteří nesměli nastoupit do zápasu s Jabloncem. Náhradní stoperská dvojice ale proti Jablonci podala dobrý výkon a dělá trenérovi příjemné starosti. "V defenzivě takové problémy nemáme, tam je to v posledních zápasech v pořádku. Tíží nás spíš koncovka, kde hledáme. Stopeři ale odehráli zápas dobře, navíc Dan Krch i Jakub Štochl umí hrát i na jiných pozicích, takže jejich dobrého výkonu můžeme využít při skládání základní sestavy." Po zdravotních problémech už začali trénovat také Václav Kalina, Martin Kolář a Adam Klavík, není ale jasné, zda v neděli budou moci nastoupit. "Potřebujeme ale každou ruku a každou nohu, takže kdyby byl aspoň jeden z těchto tří připraven k utkání, budeme rádi," věří v uzdravení dvou obránců a útočníka trenér Bohemky.

V posledních vzájemných zápasech si oba týmy drží výhodu domácího prostředí. Jde o zápasy ze sezony 2010/2011 i utkání druhého kola probíhající sezony. Klokani sice v moravské metropoli brzo vedli, když Kolářovu přihrávku zakončil Kalina. Brněnský Traoré ale brzy vyrovnal a po změně stran změnili Brněnští zápas v exhibici s konečným výsledkem 5:1.

Poslední zápas Bohemky v roce 2013 začíná v neděli s úderem páté hodiny odpolední. Jako hlavní hlavní rozhodčí ho bude řídit pan Karel Hrubeš, kterému budou na čarách asistovat pánové Gallo a Kříž. Vstupenky jsou již nyní v prodeji ve fanshopu v Ďolíčku, nebo na nové internetové adrese www.ticketpro.cz. Pokud přijdete na stadion s předstihem, zavítejte do fanshopu, kde vás bude čekat zraněný obránce Radek Šírl. O poločasové přestávce pak šťastlivce mezi diváky zahřeje soutěž o zájezd na zápas italské Série A.

Bohemians Praha 1905 - FC Zbrojovka Brno
Neděle 1. prosince 2013, 17.00 (Ďolíček)