Mladí Klokani zdolali i Teplice

Juniorka vyhrála čtvrtý zápas v řadě. Brankáři obou mužstev chytili penaltu.

Mladí Klokani zdolali i Teplice

V zápase třiadvacátého kola Juniorské ligy se mladíci Bohemky opět představili na umělé trávě Meteoru. V posledním domácím zápase podzimu se postavili Teplicím, na které se mohli v případě tříbodového zisku bodově dotáhnout.

Jedinou posilou ze soupisky A-týmu v Zeleném byl stoper Christian Ibeagha, v dresu Teplic zase zkušenostmi vynikal Egon Vůch. A byl to právě hostující útočník, kdo si připsal první výraznější šanci zápasu, po deseti minutách hry ale rozvlnit pouze boční síť. Jinak v průběhu prvního poločasu hráči obou týmu přihlížející zkřehlé fanoušky příliš nezahřáli. Z bitvy mezi velkými čtverci vynikly pouze střely hostujícího Verbíře a Klokana Hubínka, brankáři obou mužstev se ale nenechali zaskočit.

Až s blížícím se koncem prvního dějství zatopili Klokani pod kotlem. Řezníčkovu nebezpečnou střelu ze čtyřicáté minuty ale gólman Švejda vyrazil. Další závar Bohemians už ale skončil mnohem nebezpečněji. Akci Krause a Maxy přerušil brankář Teplic pouze za cenu penalty a žluté karty. Těsně před poločasovým hvizdem tak měli Klokani skvělou možnost jít do vedení, Švejda ale svůj faul napravil a Trýznovu penaltu chytil.

Po pěti minutách druhého poločasu přišel na hřiště Roman Artemuk, který se během tří minut zapojil do rozhodující akce zápasu. V protiútoku po velké šanci hostujícího Urmy zabojoval na konci hřiště o míč, po jeho získání přelstil i brankáře přihrávkou na Řezníčka, který dorážkou do prázdné branky otevřel skóre utkání.

Tepličtí mohli téměř okamžitě vyrovnat, střelu Malce z otočky ale zneškodnil Dočekal. Ještě větší šanci měl ale přesně po hodině hry Egon Vůch. Po odpískané ruce ve velkém vápna zahrával penaltu. Ani druhý střelec pokutového kopu v zápase ale neuspěl. Petr Dočekal skokem na levou stranu penaltu vyrazil a uchránil tak těsný náskok.

Sedmnáctiletý brankář Bohemky byl i nadále v permanenci a pomáhal svým spoluhráčům důležitými zákroky. Nevyzráli na něj Urma ani Pavel Verbíř junior, jehož střelu z přímého kopu chytil přímo u tyče. V zeleném dresu se svou rychlostí prosazoval strůjce prvního gólu Artemuk. Na Švejdu v brance Teplic už ale nevyzrál.

Největší šanci hostí měl těsně před koncem zápasu Strada. Řítil se sám na Dočekala, ale vedle brankáře Bohemky obstřelil i celou branku. A protože míč v Dočekalově brance neskončil ani po závaru v nastaveném čase, připsali si mladí Klokani již čtvrté vítězství v řadě. Podzim v Juniorské lize zakončí mladí Klokani v pondělí na hřišti Příbrami.