Na závěr podzimu remíza s Brnem

Bod pro Bohemku zajistil Klokanům kapitán Jindřišek.

Na závěr podzimu remíza s Brnem

Bohemka se rozloučila s podzimem první domácí odvetou za první kola. Do Ďolíčku přijeli k zápasu šestnáctého kola Gambrinus ligy hráči dosud dvanácté Zbrojovky Brno. Jozefu Weberovi se vrátili do sestavy oba stopeři, kteří proti Jablonci nemohli hrát, Jakub Štochl ale nastoupil netradičně na pravém kraji obrany a vedle Michala Šmída se do středu postavil Martin Cseh.

Nově složená obrana musela od úvodního hvizdu čelit standardním situacím Brna, nejnebezpečnější byl rohový kop ze sedmé minuty, po kterém se míč odrazil ke Košťálovi, jen střelou z první donutil Berkovce ke skvělému zákroku. Bohemka reagovala centrem Nerada, ten ale Rada usměrnil mimo branku.

Největší šanci Bohemky v prvním poločase měl po dvaceti minutách Jakub Hora. Růžičkův centr ho našel přesně na hraně malého vápna, hrotový útočník ale v tísni pálil vysoko nad branku Hladkého.

Brno se bohužel ve své šanci nemýlilo. Ve 30. minutě odcentroval Skalák přes Moravce se Štochlem a Janotka v malém vápně poslal Zbrojovku do vedení. Jediným pokusem o vyrovnání ze strany Klokanů byl přímý kop Jakuba Rady, ten si ale brankář Brna v pohodě stáhl do rukavic.

Po změně stran vyrukovali Klokani na Brno se dvěma změnami v sestavě. Petra Nerada nahradil Lukáš Budínský a Jakuba Horu na hrotu útoku Adam Klavík. Budínský se hned v prvních minutách pobytu na hřišti prezentoval rohovým kopem, po němž musel reflexivní zákrok předvést hostující brankář Hladký.

Noví hráči byli i nadále vidět. Klavík vyzval Budínského ke sprintu na branku, Hladký ale předkopnutý míč sebral. Klavíkovu střelu z malého vápna o chvíli později zneškodnil Hladký společně s Košťálem.

Tlak Bohemky ale přece došel svého gólového naplnění. Po hodině hry vnikl do vápna Jan Moravec, Fischer ho fauloval a rozhodčí Karel Hrubeš nařídil penaltu. Tu kapitán Josef Jindřišek svým typickým způsoben proměnil a vyrovnal. Kvůli nemístnému chování brněnských fanoušků byl ale poté zápas na čtvrt hodiny přerušen.

Po neplánované přestávce pokračoval tlak Bohemky. Klavíkův nástřel před branku ale nikdo z Klokanů do branky neusměrnil. Budínského rohový kop zase Jakub Štochl v 79. minutě umístil těsně mimo Hladkého tyče. Zahrozilo i Brno, ale Zavadilovu tvrdou ránu zablokovali stopeři Bohemky.

V dlouhatánském nastavení měla velkou šanci obě mužstva. Brněnský Skalák se prodral ke střele, kterou ale Jakub Štochl ztečoval těsně vedle. Tři body měl na noze i Adam Klavík, po obloučku za obranu obešel i brankáře Hladkého, míč se mu ale zamotal mezi nohy a v brance neskončil. S podzimní částí sezony se tak Klokani rozloučili ziskem jednoho bodu po remíze 1:1 s Brnem.